Recept runderlever met spek en champignons
Een van de Engelse pubklassiekers is Liver & bacon, oftewel runderlever met spek. Wij voegden daar nog wat champignons aan toe, en dit heerlijke runderlever recept was geboren!
Runderlever met spek en champignons is een hartig maal dat extra lekker is voor de donkere dagen met een bockbiertje erbij.
Voorbereiding
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten
200 gram runderlever
1 teentje knoflook
1/2 gesnipperde ui
100 gram champignon (in schijfjes)
100 gram gerookte spekreepjes
20 gram rode wijn azijn
40 gram bloem
450 ml bouillon
Instructies
- Snijd het vlies en de zeentjes van de lever en snijd hem in blokjes.
- Bak de lever hard kort aan in een eetlepel olie. Zet hierna even apart.
- Bak de ui goudbruin in dezelfde pan, voeg halverwege de spekjes toe. Bak daarna de champignons en knoflook mee.
- Blus af met de azijn en voeg het bloem toe en bak dit even mee.
- Voeg nu de bouillon al roerend toe en kook in tot een saus.
- Voeg de lever weer toe en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met wat bieslook en serveer met brood.