Recept rundermilt curry

Recept rundermilt curry

Rundermilt is erg vergelijk baar met runderlever. Het is krachtig en vol van smaak. Daarnaast is het ook nog eens reuze gezond vlees door zijn hoge ijzergehalte. Die van onze volledig grasgevoerde runderen is al helemaal puur en gezond!

 

Om deze sterke smaak van dit orgaanvlees een goede tegenhanger te geven, zijn de pittige en kruidige smaken van Azië een perfecte combinatie. Eet mee van Kop tot Staart en lees snel verder voor ons pittige rundermilt curry recept.

Categorie Rundvlees
Keuken Aziatisch
Niveau Gemiddeld
Goed voor 1-2 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

250 gram rundermilt
1 el olie
2 tenen knoflook
1 duim verse gember
1 tl kurkuma
1 tl kerrie
1 tl chilipoeder

Instructies

  1. Ontdoe de rundermilt van het vlies. Snijd het vlees in blokjes van 3 bij 3 en was de blokjes in ijskoud water. Dep ze hierna droog met keukenpapier.
  2. Plet de knoflook en gember tot puree, met een vijzel, keukenmachine of rasp.
  3. Zet een wokpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de blokjes rundermilt in de wok. Als de milt rondom gebakken is draai je het vuur lager en voeg je de puree van knoflook en gember toe.
  4. Voeg ook de kurkuma en kerrie toe. Bak dit nog ongeveer 10 minuten door tot de rundermilt gaar is (controleer dit met een vork).
  5. Voeg net voor het eind de chili toe zodat deze niet verbrand.
  6. Serveer bijvoorbeeld met gele rijst, yoghurt, verse koriander en krokante uitjes.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten