Recept runderwang stoofpotje met venkel en tomaat

Recept runderwang stoofpotje met venkel en tomaat

Runderwangen proberen? Met dit runderwang stoofpotje recept en een beetje geduld, wordt het vlees boterzacht en vol van smaak.

 

Runderen gebruiken hun wangen bij het kauwen, en ze kauwen heel wat af. Dit maakt runderwang echt werkvlees en valt het onder de minder courante delen van het rund.

 

Minder courant betekent niet automatisch minder lekker. Integendeel juist! Er zit veel smaak aan wangen, maar het is wat taaier. Stoven is dan een perfecte oplossing om er een zacht en mals stuk vlees van te maken. Probeer het eens!

Categorie Rundvlees
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4-6 personen
Voorbereiding 1 uren
Kooktijd 4 uren
Bereidingstijd 5 uren

Ingrediënten

1 kilo Runderwangen (vet en dikke pees verwijderd)
100 gram Winterwortel
100 gram Knolselderij
100 gram Ui
100 gram Prei
250 gram Venkel
250 gram Tomaten
2 takjes Thijm
2 takjes Rozemarijn
2 Kruidnagels
3 blaadjes Laurier
Peper en zout
75 gram Boter
3 dl Rode wijn
2 potjes Runderbouillon

Instructies

  1. Bestrooi de wangen met peper en zout.
  2. Snijd de wortel, knolselderij, ui, prei en venkel klein.
  3. Snijd de tomaat in stukken en leg deze apart.
  4. Verhit de boter in een grote braadpan tot ze bruin is. Bak hierin de wangen rondom bruin. Haal ze uit de pan als ze dichtgeschroeid zijn.
  5. Fruit alle groenten, behalve de tomaat, lichtbruin aan in de pan.
  6. Blus af met de rode wijn en kook de wijn tot de helft in zodat de zure smaak weg kookt.
  7. Voeg de tomaat, kruiden en bouillon toe en doe het vlees weer in de pan, breng weer aan de kook.
  8. Proef de saus en voeg eventueel zout toe.
  9. Zet de pan dan op het kleinste vuur en liefst op een sudderplaatje of petroleumstel. Laat het geheel, met een deksel op de pan, gaar sudderen tot het vlees bijna uit elkaar valt, dit zal ca. 4 uur duren. Zorg wel dat het vlees onder de saus blijft staan zodat het niet uitdroogt, vul eventueel bij met wat bouillon water.
  10. Serveer bijvoorbeeld met verse pasta en gegrilde groente.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten