Simpele Sukadelappen

Simpele Sukadelappen

De vlees voor de sukadelappen is het enige stuk vlees waar de zeen zacht van wordt tijdens het bereiden. De hele zachte ‘ader’ die in het midden van de lappen zit is het specifieke kenmerk aan dit mooie stukje stoofvlees.

 

Het absolute geheim voor goede sukadelappen is lang sudderen en een zuurtje toevoegen. Dit kan door wijn, tomaat, azijn of citrus. In dit recept doen we het met azijn en rode wijn.

Categorie Rundvlees
Niveau Gemiddeld
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 360 - 480 minuten
Bereidingstijd 365 - 485 minuten

Ingrediënten

1 kilo sukadelappen
1 pak boter
2 glazen rode wijn
6 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
6 kruidnagels
olijfolie & azijn
eventueel een bouillonblokje
zout & peper

Instructies

  1. Kruid de sukadelappen met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 90°C. Zet je braadpan op het vuur, en smelt daarin een pakje boter en een flinke scheut olijfolie. Braad de sukade aan beide zijden bruin op een hoog vuur.
  2. Draai het vuur lager en voeg vervolgens de azijn, wijn, laurierblaadjes, jeneverbessen en de kruidnagels toe. Zorg dat het vlees onder het vocht staat, en desgewenst kan je nog wat water of bouillon toevoegen. Zet de pan dan met een deksel in de oven voor minimaal 6 uur. Proef af en toe of het vlees zacht genoeg is, want het moet goed zacht zijn. Laat het anders nog een uurtje (of twee) langer in de oven staan.
  3. Serveer de sukadelappen met gebakken aardappelen en daarnaast een simpele salade van veldsla en de beste tomaten die je krijgen kunt. Maak met limoen, olijfolie, een beetje zout en peper een dressing en schenk dit erover.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten