Recept steak tartaar

Recept steak tartaar

Tartaar wordt gemaakt van fijngehakte biefstuk. Het is mager vlees uit het bovenbil, de muis of de platte bil van het rund. Tartaar wordt vaak rauw gegeten of kort gebakken (max 4 minuten).

 

Steak tartaar is een echte klassieker. Je vindt het in veel restaurants met een Franse keuken standaard terug op de kaart. Extra voordeel; het is super makkelijk om te maken. Volg het onderstaande recept voor een lekkere, rauwe en ietwat pittige steak tartare.

Categorie Rundvlees
Keuken Frans
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 6 minuten
Bereidingstijd 21 minuten

Ingrediënten

4 tartaartjes van grasgevoerd natuurrund (400 gram)
4 eieren
2 fijngehakte sjalotten
70 gr fijngehakte kappertjes
2 el mosterd
2 el fijngehakte platte peterselie
1 el fijngehakte bieslook
70 gr fijngehakte zure augurkjes
2 el mayonaise (liefst een zurige franse mayonaise en geen zoetige)
Scheutje worcestersaus
Paar druppels tabasco
Zeezout & peper uit de molen naar smaak (ongeveer 2 tl zout en 3 tl peper)
Bakje waterkers
8 dunne sneetjes witbrood

Instructies

  1. Haal het vlees direct uit de koelkast wanneer u met de bereiding begint. Zo is de koude klets er af wanneer u het opdient en heeft het vlees veel meer smaak.
  2. Snijd de sjalotten, augurken en kappertjes in kleine stukjes en hak de bieslook en peterselie fijn.
  3. Voeg daarbij de mosterd, mayonaise, tabasco en worcestersaus en roer alles met versgemalen peper en zeezout naar smaak goed door.
  4. Verhit ondertussen een pan met water en kook de eieren zacht (in vijf a zes minuten). Laat ze even schrikken zodat u ze makkelijk kunt pellen.
  5. Meng nu in een grote kom de rundertartaar met alle smaakmakers. Roer het mengsel goed door.
  6. Maak vier gelijke ballen van de aangemaakte steak tartaar en druk ze in een nonchalante tartaarvorm een beetje plat op de borden. Maak een kuiltje in het midden en plaats daar de gepelde eitjes in.
  7. Leg een plukje gewassen waterkers naast de tartaar en rooster de sneetjes brood.
  8. Snijd de eitjes een beetje open zodat het zachte eigeel zichtbaar wordt. Direct serveren.

Geef een reactie

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten