Recept Thaise salade met biefstuk

Recept Thaise salade met biefstuk

Deze knapperige Thaise salade met biefstuk is super makkelijk en staat binnen no time op tafel.Ā De oriĆ«ntaalse smaken en mooie kleuren van de verse ingrediĆ«nten maken deze maaltijdsalade niet alleen erg lekker, maar ook een lust voor het oog.

 

U kunt eigenlijk alle soorten biefstuk gebruiken voor dit gerecht. U denkt misschien in eerste instantie aan Hollandse biefstuk of kogelbiefstuk. Maar overweeg ook eens de minder bekende diamanthaas, of longhaas. Heerlijk sappig en smaakvol vlees dat zich heel goed als biefstuk laat bereiden in een grillpan.

 

Deze showstopper is ideaal wanneer u eters krijgt en toch niet te lang in de keuken wilt staan.

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediƫnten

750 gram biefstuk van grasgevoerd natuurrund
1 el arachide (pinda) olie
zeezout (fleur de sel) en versgemalen zwarte peper
3 lente uitjes
1/2 Chinese kool, fijngesneden
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
1 verse rode peper, zonder zaadlijst, fijngesneden
80 gram ongezouten geroosterde amandelen, fijngehakt of geschaafd
1,5 komkommer, in fijne reepjes
400 gram rijpe cherry tomaten, gehalveerd
1 bosje verse munt grof gesneden
1 bosje verse koriander grof gesneden
1 bosje Thaise basilicum grof gesneden
100 gram kant-en-klare knapperig gebakken noedels
Voor de dressing:
1 el sesamzaadjes
2 el basterd suiker
1 tl gedroogde chili vlokken
2 el vers limoensap
1 tl geraspte limoenschil
1 el sesamolie
1 el soya saus
1 el vissaus

Instructies

  1. Rasp de schil van de limoen met de fijnste rasp die u heeft. Pers daarna het sap uit de limoen.
  2. Meng nu alle alle genoemde ingrediƫnten voor de dressing door elkaar en zet het even apart.
  3. Snijd nu alle groenten en verse kruiden en meng de Chinese kool, komkommer, tomaatjes, lente-uitjes, rode ui, geroosterde amandelen en rode peper met de verse kruiden door elkaar in een grote kom.
  4. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en wrijf ondertussen de biefstuk in met olie. Bestrooi 1 zijde alvast met zeezout en versgemalen peper. Leg de biefstuk met deze kant naar onder op de grillpan. Grill het vlees 3 minuten zonder het verder aan te raken of verschuiven.
  5. Bestrooi ook de andere zijde met zout en peper, vlak voordat u het vlees omdraait. Grill die biefstuk na het draaien nog 2 minuten op de andere kant. Zet het vuur uit en haal het uit de pan. Verpak het in aluminiumfolie en laat het vijf minuten ingepakt rusten op de grillpan.
  6. Spreid de helft van de gemengde groenten en kruiden alvast uit op een grote schaal.
  7. Snijd de biefstuk in dunne plakken en verdeel de helft over de uitgespreide groenten schaal. Besprenkelde met de helft van de dressing. Verdeel nu een derde van de noedels over de schaal.
  8. Meng de resterende plakken vlees met de andere helft van de groenten en het restant van de dressing in de grote kom. Schep alles snel en goed door elkaar.
  9. Verdeel de helft van de gemengde salade uit de kom weer over de het laagje noedels op de schaal en herhaal dit nog een keer totdat u met een laagje noedels eindigt.
  10. Tip: De salade direct serveren, anders worden de noedels slap.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten