Recept Thaise salade met ossenhaaspuntjes

Recept Thaise salade met ossenhaaspuntjes

Zin in een frisse salade met een bite? Probeer eens onze Thaise salade met ossenhaaspuntjes. Dat wordt op een gezonde manier smullen van het meest malse stuk van de rund!

 

De ossenhaaspuntjes zijn namelijk afkomstig uit het malste deel van een rund, de ossenhaas. Dit is hét stuk waar ook de tournedos (biefstuk van de haas) uit gesneden wordt. Bij ons verkrijgbaar van 100% grasgevoerde Black Angus en Limousin runderen.

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten

250 gram ossenhaaspuntjes
20 gram roomboter
1 wortel
200 gram witte kool
1/2 bosje koriander
1/2 bosje munt
1/2 komkommer
Topping
4 el kokosrasp
1 handje pinda's
Dressing
1 limoen
1 el vissaus
1 el rietsuiker
1 el sesamolie

Instructies

  1. Roast de kokosrasp goudbruin en kneus de pinda’s fijn. Mix en zet apart.
  2. Bak de ossenhaaspuntjes in de roomboter kort op hoog vuur, zodat ze nog rare zijn.
  3. Schil en rasp de wortel en snijd de kool in flinterdunne lintjes. Maak met een kaasschaaf schijfjes van de komkommer en hak de kruiden grof. Hussel alles door elkaar.
  4. Knijp de limoen uit in een kom en mix het limoensap met de vissaus, rietsuiker en sesamolie tot een dressing. Giet de dressing deze over de groentes.
  5. Snijd de ossenhaaspuntjes op de draad in dunne plakjes. Leg de puntjes op de salade en garneer met de kokos en pinda crumble.
  6. Voor de liefhebber van pittig garneer je met ringetjes chili of voeg je wat Sriracha toe aan de dressing.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten