Recept tuinbonen met gehakt

Recept tuinbonen met gehakt

Dit is een recept van tuinbonen, vermengd door gehakt. In dit recept hebben we kipgehakt gebruikt, maar het kan net zo goed van rundergehakt, varkensgehakt, lamsgehakt, exmoorgehakt of wild gehakt gemaakt worden.

 

Keuken Nederlands
Gebruik Hoofdgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 3 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten

Ingrediënten

500 gram gehakt
100 gram spekblokjes
25 gram roomboter/Ossenwit
1 ui
1 paprika
1 á 2 eetlepels tomatenpuree
1 pak diepvries tuinbonen van ca.750 gram

Instructies

  1. Schil de ui en de paprika in kleine stukjes.
  2. Laat de roomboter/ossenwit ( in een grote pan ) lichtbruin worden en bak de blokjes spek langzaam uit tot ze lichtbruin zien. Fruit de ui en de paprika mee tot de ui glazig ziet en doe het gehakt ook in de pan. Maak het gehakt met een vork al roerend los tot het helemaal korrelig is en bak het tot het bruin en gaar is.
  3. Roer er vervolgens de tomatenpuree, zout, peper en de tuinbonen door.
  4. Stoof de tuinbonen net zolang in de gehaktsaus tot ze gaar zijn
  5. Tip: Serveer er aardappelpuree bij.

Geef een reactie

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten