Recept nuggets van varkenshersenen
Varkenshersenen? Dat leest u goed! Met een verrassend recept maakt u de lekkerste nuggets van varkenshersen. Onder andere heerlijk bij de borrel. Durft u het aan?
Voorbereiding
40 minuten
Kooktijd
30 minuten
Bereidingstijd
70 minuten
Ingrediënten
2 bakjes varkenshersenen
2 teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
100 gram bloem
1 tl gerookte paprika poeder
2 stuks eieren
100 gram panko (Japans broodkruim)
Zonnebloemolie of frituurvet
Instructies
- Spoel de hersenen onder koud stromend water tot het water helder is. Laat een half uur staan. En spoel de hersenen nog een keer.
- Kook de hersenen in zout water met de geplette knoflook en de laurier voor ongeveer 15 minuten. Als alle hersenen boven drijven haal je het pannetje van het vuur en koel je het geheel terug.
- Mix het gerookte paprikapoeder door de bloem. Klop de eieren los en doe de panko in een schaaltje. Er zijn nu drie schaaltjes 1 met bloem en een met ei een met panko.
- Haal de hersenen uit het vocht en dep voorzichtig droog. Rol de hersenen door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko.
- Frituur de hersenen op 170 graden in een pan zonnebloem olie of in de frituurpan. De nuggets zijn klaar als ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken en bestrooi met zout.
- Serveer met saus naar keuze of met een schijfje citroen.