Recept Varkenslapjes met macaroni en tuinkruiden

Recept Varkenslapjes met macaroni en tuinkruiden

In dit recept kunnen zowel de heerlijke hamlappen als filetlapjes van het varken gebruikt worden. Lekker met gekruide macaroni.

Categorie Varken
Keuken Nederlands
Gebruik Hoofdgerecht
Niveau Gemakkelijk
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 20 minuten
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten

4 hamlappen of varkensfiletlapjes
zout, peper
paprikapoeder
Reuzel
1 ui
1/2 blik uitgelekte tomaten
25 gram amandelen, gemalen
fijngehakte peterselie of basilicum
1 teentje knoflook uitgeknepen
250 gram macaroni

Instructies

  1. Bestrooi het varkensvlees met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de Reuzel, bak het vlees aan weerszijden bruin en leg de lapjes even apart.
  2. Fruit de gesneden ui in de resterende reuzel goudgeel en voeg tomaten, zout en peper toe.
  3. Laat de tomaten stuk koken en leg de varkenslapjes in de saus. Laat het vlees zo zacht mogelijk in een open pan in ca.15 minuten gaar pruttelen.
  4. Bereid de macaroni volgens aanwijzingen op het pak. Roer de amandelen, peterselie, basilicum en knoflook door mekaar en schep het door de gekookte macaroni.
  5. Serveer de varkenslapjes en de macaroni apart.

Producten bij dit recept

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten