Recept Varkenslapjes met macaroni en tuinkruiden
In dit recept kunnen zowel de heerlijke hamlappen als filetlapjes van het varken gebruikt worden. Lekker met gekruide macaroni.
Voorbereiding
5 minuten
Kooktijd
20 minuten
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediƫnten
4 hamlappen of varkensfiletlapjes
zout, peper
paprikapoeder
Reuzel
1 ui
1/2 blik uitgelekte tomaten
25 gram amandelen, gemalen
fijngehakte peterselie of basilicum
1 teentje knoflook uitgeknepen
250 gram macaroni
Instructies
- Bestrooi het varkensvlees met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de Reuzel, bak het vlees aan weerszijden bruin en leg de lapjes even apart.
- Fruit de gesneden ui in de resterende reuzel goudgeel en voeg tomaten, zout en peper toe.
- Laat de tomaten stuk koken en leg de varkenslapjes in de saus. Laat het vlees zo zacht mogelijk in een open pan in ca.15 minuten gaar pruttelen.
- Bereid de macaroni volgens aanwijzingen op het pak. Roer de amandelen, peterselie, basilicum en knoflook door mekaar en schep het door de gekookte macaroni.
- Serveer de varkenslapjes en de macaroni apart.