Recept Varkenslever-risotto
Varkenslever kan goed worden verwerkt in bijv. paté en worst, maar deze keer hebben we een ander recept met dit veelzijdig en gezond stuk vlees.
Eerlijk vlees afkomstig van onze Veluwse landvarkens.
Voorbereiding
10 minuten
Kooktijd
40 minuten
Bereidingstijd
50 minuten
Ingrediënten
600 gram varkenslever ( ongeveer)
1 liter bone broth varkensfond of bouillon
2 uien
300 gram rijst
reuzel of ossenwit
stukjes van verse biologische ananas
Bloem
Marjolein en Tijm
Zeper en Zout
Worcestersaus
Instructies
- De kleingesneden uien in wat reuzel in de braadpan licht bakken. De gewassen en uitgelekte rijst toevoegen en meebakken tot deze lichtbruin van kleur is. De fond of bouillon er op schenken en alles koken tot de rijst gaar is-1/2 uur. In die tijd de in blokjes gesneden lever bestrooien met wat peper en zout en ze door de bloem wentelen. De leverblokjes gaar en goudbruin bakken in ongeveer 8 minuten in reuzel. De leverblokjes met de stukjes ananas door de gare rijst omscheppen en het gerecht op smaak maken met een mespuntje marjolein, tijm en een scheut worcestersaus. Alles al omscheppend goed doorwarmen en in een schotel doen.