Recept vlaams stoofvlees met Belgisch bier

Recept vlaams stoofvlees met Belgisch bier

Met dit heerlijke stoofpotje halen we de Belgische keuken in huis!

Voor het maken van Vlaams stoofvlees met Belgisch bier kiest u bijvoorbeeld braadlappen, sukade of riblappen van onze grasgevoerde runderen. Serveren met dikke Vlaamse frieten en sla! (Ook heerlijk met gebakken rozenval aardappeltjes)

Categorie Rundvlees
Keuken Belgisch
Niveau Gemiddeld
Goed voor 4 personen
Voorbereiding 1 uren
Kooktijd 3 uren
Bereidingstijd 4 uren

Ingrediënten

1 kg stoofvlees
2 grote uien (grof gesneden)
1 flesje bruin Belgisch bier (bijvoorbeeld Leffe Bruin)
3 el appel-perenstroop
6 takjes verse tijm
4 takjes verse oregano
3 tenen knoflook fijngesneden
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
2 plakken ontbijtkoek (bijvoorbeeld Wieger Ketellapper)
2 el pittige mosterd
bakboter of roomboter
versgemalen peper en zout

Instructies

  1. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi met versgemalen peper en zout
  2. Maak een kruidenbuiltje van de oregano, tijm, kruidnagel en laurier door het samen te binden met kooktouw
  3. Verhit in een braadpan wat (room)boter en laat hierin de grof gesneden ui zachtjes fruiten tot ze glazig worden
  4. Voeg dan de knoflook aan de uien toe
  5. Verhit (room)boter in een aparte koekenpan en bak het vlees in kleinere porties rondom bruin
  6. Voeg deze porties vlees wanneer ze bruin zijn bij de uien
  7. Wanneer al het vlees is gebraden en bij de uien is gevoegd, giet je vervolgens het bier bij het achtergebleven braadvet van het vlees, in de koekenpan
  8. Roer het aanbaksel los
  9. Wanneer het bier kookt giet je het bij het vlees en de uien in de braadpan
  10. Voeg nu de stroop en het kruidenbuiltje toe
  11. Besmeer de plakken ontbijtkoek met mosterd en leg ze met de ingesmeerde kant naar beneden in de stoofpot
  12. Doe de deksel op de pan en laat het vlees vervolgens 3 uur sudderen. Af en toe even omroeren
  13. Wanneer het te droog dreigt te worden kun je eventueel wat bier of rundvleesbouillon toevoegen
  14. Verwijder het kruidenbuiltje
  15. Breng als finishing touch je Vlaamsche stoof perfect op smaak door eventueel nog wat versgemalen peper en zout toe te voegen.

Bekijk meer recepten op https://zorgnatuur.nl/recepten