
Bereidingswijze
Bestrooi de wangen met peper en zout.
Snijd de wortel, knolselderij, ui, prei en venkel klein.
Snijd de tomaat in stukken en hou deze apart.
Verhit de boter in een grote braadpan tot ze bruin is.
Bak hierin de wangen, haal ze uit de pan als ze dichtgeschroeid zijn.
Fruit alle groenten behalve de tomaat lichtbruin aan in de pan, blus af met de rode wijn en kook de wijn tot de helft in zodat de zure smaak weg kookt.
Voeg de kruiden, tomaat, bouillon toe en doe het vlees weer in de pan, breng weer aan de kook proef de saus en voeg eventueel zout toe.
Zet de pan dan op het kleinste vuur en liefst op een sudderplaatje of petroleumstel. Laat het vlees in de saus met een deksel op de pan gaar sudderen tot het vlees bijna uit elkaar valt, dit zal ca. 4 uur duren. Zorg wel dat het vlees onder de saus blijft staan zodat het niet uitdroogt, vul eventueel bij met wat bouillon water.
Serveer met bijvoorbeeld met verse pasta en gegrilde groente.
Runderwang met venkel en tomaat gestoofd
ingrediënten:
1 kg. Runderwangen, bestel hier. vet en dikke pees verwijderd
100 gr. Winterwortel
100 gr. Knolselderij
100 gr, Ui
100 gr. Prei
250 gr. Venkel
250 gr. Tomaten
2 takjes Thijm
2 takjes Rozemarijn
2 Kruidnagels
3 blaadjes Laurier
Peper en zout
75 gr. Boter
3 dl. Rode wijn
2 potjes Runderbouillon
