Stadscamping Schoonhoven – verantwoord kamperen in eigen land

Sinds de start van het campingseizoen serveert Stadscamping Schoonhoven in haar restaurant Dame hamburgers van Zorg & Natuur. Het grasgevoerde natuurvlees past perfect in de visie die campingbeheerders Jan-Luc en Elske Coenen hebben voor hun bedrijf.

Sinds zij het beheer van de camping met bijbehorende jachthaven in 2020 overnamen, loopt verantwoord ondernemen als een rode draad door hun bedrijfsvoering.

‘Onze missie is dat al onze gasten zich gehoord, gezien en verwend voelen. Want dat levert ontspannen en tevreden mensen op. En dat voel je als je bij ons vakantie viert of komt eten’, vertelt Jan-Luc. ‘Dat lukt alleen omdat we ook in de bedrijfsvoering aandacht hebben voor onze omgeving. In het personeelsbeleid, in de inrichting van het terrein en ook in de producten waar onze horeca mee werkt. We doen ons best om zoveel mogelijk lokaal en verantwoord in te kopen. De aanpak van Zorg & Natuur sprak ons dan ook direct aan. Zowel de herkomst van het vlees als de werkgelegenheid die dit oplevert voor mensen met een beperking.’

De camping zelf draagt daar ook z’n steentje aan bij. Zo bood het gesloten restaurant in coronatijd onderdak aan de dagopvang van het Schoonhovense Thomashuis.

Na de horecasluiting was restaurant Dame toe aan een nieuwe menukaart. De Coenens besloten te kiezen voor een burgerinitiatief: een eenvoudig concept, maar wel met keuze voor liefhebbers van vlees en vegetarisch.

‘We hebben geen ingewikkelde gerechten op de kaart, maar leveren wel kwaliteit. We branden onze eigen koffie, werken met lokale taartenbakkers en geven onze burgers nét iets extra’s mee, waardoor mensen proeven dat er aandacht aan is besteed. Dat geldt zeker voor het vlees van Zorg & Natuur. We vertellen onze gasten er graag over!’

Camping Schoonhoven

Lekdijk Oost 3
2871AD Schoonhoven

www.stadscampingschoonhoven.nl

Scroll naar boven