Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Vlaams stoofvlees

Vlaams Stoofvlees met Belgisch Bier

met braadlappen, sucade of riblappen van de Schotse Hooglander of Black Angus.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Serveren met dikke Vlaamse frieten en sla! (Ook heerlijk met gebakken rozenval aardappeltjes)

Dit heb je nodig

1 kg stoofvlees (bijvoorbeeld sukade, riblappen of stooflappen)
2 grote uien (grof gesneden)
1 flesje bruin Belgisch bier (bijvoorbeeld Leffe Bruin)
3 el appel-perenstroop
6 takjes verse tijm
4 takjes verse oregano
3 tenen knoflook fijngesneden
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
2 plakken ontbijtkoek (bijvoorbeeld Wieger Ketellapper)
2 el pittige mosterd
bakboter of roomboter
versgemalen peper en zout

Van stap tot stap:

-Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi met versgemalen peper en zout
-Maak een kruidenbuiltje van de oregano, tijm, kruidnagel en laurier door het samen te binden met kooktouw
-Verhit in een braadpan wat (room)boter en laat hierin de grof gesneden ui zachtjes fruiten tot ze glazig worden
-Voeg dan de knoflook aan de uien toe
-Verhit (room)boter in een aparte koekenpan en bak het vlees in kleinere porties rondom bruin
-Voeg deze porties vlees wanneer ze bruin zijn bij de uien
-Wanneer al het vlees is gebraden en bij de uien is gevoegd, giet je vervolgens het bier bij het achtergebleven braadvet van het vlees, in de koekenpan
-Roer het aanbaksel los
-Wanneer het bier kookt giet je het bij het vlees en de uien in de braadpan
-Voeg nu de stroop en het kruidenbuiltje toe
-Besmeer de plakken ontbijtkoek met mosterd en leg ze met de ingesmeerde kant naar beneden in de stoofpot
-Doe de deksel op de pan en laat het vlees vervolgens 3 uur sudderen. Af en toe even omroeren
-Wanneer het te droog dreigt te worden kun je eventueel wat bier of rundvleesbouillon toevoegen
-Verwijder het kruidenbuiltje
-Breng als finishing touch je Vlaamsche stoof perfect op smaak door eventueel nog wat versgemalen peper en zout toe te voegen.

Laat een reactie achter

Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top