Rundvet van grasgevoerde Angus of Limousin runderen
Het belang van goede dierlijke vetten in ons dagelijks dieet begint gelukkig weer langzaam door te dringen in de moderne voedingsrichtlijnen. Vet is namelijk onmisbaar voor talloze essentiële processen in ons lichaam. Zo zijn meervoudig onverzadigde vetzuren essentieel voor de opbouw van onze celwanden (hersencellen). Ontstekingsreacties verminderen doordat onverzadigde vetzuren het immuunsysteem helpen. Terwijl verzadigde vetten ervoor zorgen dat ons lichaam voedingsstoffen zoals vitaminen A, D, E en K kan opnemen. Vet verteert relatief langzaam, je hebt daardoor langer een verzadigd gevoel en bovendien wordt eiwit beter verteerd dankzij vet.
Voldoende omega 3 vetzuren in onze voeding
Lange keten vetzuren zijn essentieel voor het zenuwsysteem. Twee daarvan, Stearinezuur en palmitoleïne zuur, zitten voornamelijk in dierlijke producten zoals eigeel, grasboter, vis en orgaanvlees. En we kennen inmiddels allemaal wel het belang van voldoende omega 3 vetzuren in onze voeding. Vooral je geheugen en vermogen tot leren spint garen bij dit ‘breinvoedsel’.
Vette vis is veruit de beste bron voor omega 3. Maar ook in vlees & vet van grasgevoerde runderen en eidooiers zit omega 3. Kies daarom bij het eten van vlees altijd voor natuurvlees, biologisch / biologisch-dynamisch rund of goed beheerd wild. Dan weet je zeker dat de dieren een zo natuurlijk mogelijk leven en dieet hebben gehad. Dit resulteert in meer pure producten en hogere hoeveelheden voedingsstoffen.
Waar zit het rundvet?
Aangewassen rundvet is vet dat zich bevindt tussen het spierweefsel van het dier. Vroeger werd dit vet veel gebruikt om mee te bakken en braden. Maar door allerlei goedbedoelde voedingsadviezen over vetarm eten, waar men inmiddels weer hard van terug komt, is het rundvet compleet uit onze keukens verdwenen. Hoog tijd voor een herintroductie!
Bent u bewust bezig met eten en probeert u dierlijke vetten een belangrijkere plaats in uw dagelijkse voeding te geven? Of volgt u het Oerdieet, Paleo- of Ketogeen dieet? Dan kunt u met behulp van aangewassen vet van grasgevoerde natuurrunderen het vetgehalte in uw eten optimaliseren.
Waar komt dit aangewassen rundvet vandaan?
Het aangewassen rundvet is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.
Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Uw online slager
Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de diepvriestransport van Vers & Fijn.
Hallo heren goed gedaan ik heb lekker gegeten goed vlees ik besteld binnen kort weer groetjes
Heerlijk voor in de paté
mooi stukje vet om zelf te smelten en als bakvet te gebruiken