Productcode 708 Categorie:

Rundvet (1 kilo)

10,10

1kg. Prijs per kilo 10,10
(10 klantbeoordelingen)

Aangewassen rundvet is vet dat zich bevindt tussen het spierweefsel van het dier. Vroeger werd dit vet veel gebruikt om mee te bakken en braden. Maar door allerlei goedbedoelde voedingsadviezen over vetarm eten, waar men inmiddels weer hard van terug komt, is het rundvet compleet uit onze keukens verdwenen. Hoog tijd voor een herintroductie!

Tip: goed passend in het Oerdieet, Paleo- of Ketogeen dieet om het vetgehalte in uw eten optimaliseren.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Rundvet van grasgevoerde Angus of Limousin runderen

Het belang van goede dierlijke vetten in ons dagelijks dieet begint gelukkig weer langzaam door te dringen in de moderne voedingsrichtlijnen. Vet is namelijk onmisbaar voor talloze essentiële processen in ons lichaam. Zo zijn meervoudig onverzadigde vetzuren essentieel voor de opbouw van onze celwanden (hersencellen). Ontstekingsreacties verminderen doordat onverzadigde vetzuren het immuunsysteem helpen. Terwijl verzadigde vetten ervoor zorgen dat ons lichaam voedingsstoffen zoals vitaminen A, D, E en K kan opnemen. Vet verteert relatief langzaam, je hebt daardoor langer een verzadigd gevoel en bovendien wordt eiwit beter verteerd dankzij vet.

Rundvet van 100% grasgevoerde runderen

Voldoende omega 3 vetzuren in onze voeding

Lange keten vetzuren zijn essentieel voor het zenuwsysteem. Twee daarvan, Stearinezuur en palmitoleïne zuur, zitten voornamelijk in dierlijke producten zoals eigeel, grasboter, vis en orgaanvlees. En we kennen inmiddels allemaal wel het belang van voldoende omega 3 vetzuren in onze voeding. Vooral je geheugen en vermogen tot leren spint garen bij dit ‘breinvoedsel’.

Vette vis is veruit de beste bron voor omega 3. Maar ook in vlees & vet van grasgevoerde runderen en eidooiers zit omega 3. Kies daarom bij het eten van vlees altijd voor natuurvlees, biologisch / biologisch-dynamisch rund of goed beheerd wild. Dan weet je zeker dat de dieren een zo natuurlijk mogelijk leven en dieet hebben gehad. Dit resulteert in meer pure producten en hogere hoeveelheden voedingsstoffen.

Waar zit het rundvet?

Aangewassen rundvet is vet dat zich bevindt tussen het spierweefsel van het dier. Vroeger werd dit vet veel gebruikt om mee te bakken en braden. Maar door allerlei goedbedoelde voedingsadviezen over vetarm eten, waar men inmiddels weer hard van terug komt, is het rundvet compleet uit onze keukens verdwenen. Hoog tijd voor een herintroductie!

Bent u bewust bezig met eten en probeert u dierlijke vetten een belangrijkere plaats in uw dagelijkse voeding te geven? Of volgt u het Oerdieet, Paleo- of Ketogeen dieet? Dan kunt u met behulp van aangewassen vet van grasgevoerde natuurrunderen het vetgehalte in uw eten optimaliseren.

Aangewassen rundvet van biologisch gecertificeerd rund van de online slager

Waar komt dit aangewassen rundvet vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

100% grasgevoerd natuurvlees van Limousin runderen

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Gewicht 1 kg
Ingrediënten 100% rundvet
Voedingswaarde
Rundvet (talg) per 100 gr
Energie 902 kcal
Vetten 100 gram
waarvan verzadigde vetzuren 50 gram
Cholesterol 109 mg
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 0 gram
Vitamine D 28 IU

10 beoordelingen voor Rundvet (1 kilo)

 1. tine v. (geverifieerde eigenaar)

  mooi stukje vet om zelf te smelten en als bakvet te gebruiken

 2. Dina Dortmond-Vos (geverifieerde eigenaar)

  heerlijk wij eten geen varkens vlees dit is dan de ideale vervanger voor kaantjes bij een stamppotje

 3. Burak Tartan (geverifieerde eigenaar)

  good

 4. sabine (geverifieerde eigenaar)

  Goed

 5. Han Baars (geverifieerde eigenaar)

  Top product!

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top