Productcode 1241 Categorieën , Productsoort , ,

Bakbloedworst, 250 gram

4,13

250 gr. Prijs per kilo 16,52
(8 klantbeoordelingen)

Bakbloedworst

Deze bakbloedworst smaakt precies zoals vroeger, dat komt omdat hij ambachtelijk is gemaakt en hij is heerlijk gekruid! Het past bij de recente kop-tot-staart* trend, waarbij wij zoveel mogelijk van een dier verwerken in onze producten. Deze donkerrode tot zwarte worst is een stevige maagvuller waar u een heleboel energie van krijgt. Hij zit vol voedingswaarde en is perfect om te eten voor een lange wandeling of activiteit. De energie wordt langzaam afgegeven en blijft lang aanhouden. Heel anders als een ongezonde snelle snack!

Ingrediënten: 24% varkensbloed, varkensvet, water, boekweitmeel, varkenscollageen, zout. De stevigheid van de worst wordt verkregen door collageen uit spek, en door toevoeging van boekweit- en roggemeel in combinatie met het varkensbloed.
LET OP; door het gebruik van rogge- en boekweitmeel bevat dit product gluten.

* Bakbloedworst valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept. Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund en varken

 

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Bakbloedworst

Deze karakteristieke donkerrode tot zwarte worst is een stevige maagvuller waar u een heleboel energie van krijgt. Hij zit vol voedingswaarde en is perfect om te eten voor een lange wandeling of activiteit. De energie wordt langzaam afgegeven en blijft lang aanhouden. Heel anders als een ongezonde snelle snack!

Wat is het verschil tussen bloedworst en bakbloedworst?

Bloedworst wordt al in plakken gesneden verkocht en bevat veel meer zout als de bakbloedworst om het product te conserveren. Bakbloedworst wordt net als de worst van Zorg & Natuur als hele worst geleverd. Onze worst is te herkennen aan zichtbare stukjes gebroken graan/rogge.

Wat zit er allemaal in bakbloedworst?

Vroeger werd er niets weggegooid van het varken als het werd geslacht, dus ook het bloed niet. Tegenwoordig komt die trend gelukkig weer terug en kunnen we ook dit stukje vergeten vlees weer waarderen. Door de toegevoegde granen zoals boekweitmeel en gebroken rogge heeft de bakbloedworst een hoge voedingswaarde. Deze gouden combinatie geeft onze bakbloedworst precies de juiste substantie.

bakbloedworst met appeltjes in de panHoe krijg je een knapperig korstje op de bakbloedworst?

 • snij ze aan dikke plakken of bak ze om en om in een koekenpan met een klein beetje olie en een klontje boter.
 • voeg wat appelpartjes en/of spekblokjes toe, deze combineren wat smaak betreft perfect

TIP: Serveer met puree of gebakken aardappeltjes en vervang de appeltjes door wortels! Wij vinden hem ook heel lekker in de salade.

Bakbloedworst valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept

Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het varken, rund en schaap.

Het is ook heerlijk als tapas of in schijfjes gesneden op brood!

bakbloedworst met tapas dressing

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.

Optimaal dierenwelzijn

Een lang verhaal kort; om in deze behoefte te kunnen voorzien zijn wij een zorgvuldige zoektocht gestart. Zo’n Scharrelvarkenshouder moet vanzelfsprekend wel voldoen aan een aantal essentiële criteria, zoals: Optimaal dierenwelzijn, Biologische werkwijze, Kleinschalig bedrijf en een Hoge kwaliteitsstandaard.

Varkens die alle vrijheid hebben om buiten te zijn

Varkensvlees van biologische boerderij online bestellen bij ZorgNatuur.nlWij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die Biologisch werkt en zijn dieren bovendien een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.
Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Een eerlijk en gezond stuk varkensvlees

Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Wij hebben een aparte pagina samengesteld waar al onze varkensproducten op staan. KLIK HIER om ze allemaal te zien.

Gewicht 0.250 kg
Voedingswaarde
Bloedworst van varken, rauw per 100 gr/100 ml
Energie 1157/278 kJ/kcal
Vetten 20 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,7 gram
waarvan enkelv onverzadigde vetzuren 13 gram
waarvan meerv onverzadigde vetzuren .. gram
Koolhydraten 12 gram
waarvan suikers 0,3 gram
Vezels 0,5 gram
Eiwitten 12 gram
Zout 2,15 gram

8 beoordelingen voor Bakbloedworst, 250 gram

 1. A Coenders (geverifieerde eigenaar)

  Goed gekruid zoaks het hoort. Lekker met een gebakken appeltje.

 2. Jeroen (geverifieerde eigenaar)

  Super lekker!

 3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  ouderwetse ambacht in een rolletje

 4. M. B. (geverifieerde eigenaar)

  Fantástische bakbloedworst! Structuur uitstekend en qua smaak uitmuntend!

 5. Willem Klaassen (geverifieerde eigenaar)

  Helaas niet de smaak die ik waardeer. En verder zal ik niet goed op de ingrediëntenlijst gekeken hebben.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top