Bavette (1 kilo)

35,45

1kg. Prijs per kilo 35,45
(8 klantbeoordelingen)

Bavette is een stevig stuk vlees met een volle smaak. Het wordt gesneden uit de vang van het rund. Dit is een stuk tussen de buik en bil. Het vlees heeft een mooie vet dooradering en een lange, grove draad.

Bavette leent zich goed om te marineren en vervolgens te grillen tot een heerlijk ‘medium rare’ stuk vlees.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Bavette, wat is dat?

Bavette wordt verkregen uit de vang of vanglap, aan de onderzijde van het rund. In Nederland noemen we dit stuk vlees ook wel de vanglap of vinkelap. Andere bijnamen zijn flanchet, flank steak en halve maan.

De runderbavette is een plat stuk vlees, bevat lange duidelijk zichtbare vezels en heeft een dieprode kleur. Runderbavette heeft flink moeten werken, hierdoor is het iets steviger van structuur en heel smaakvol. Daarnaast vertoont het vlees een mooie vet dooradering. De smaak is vergelijkbaar met biefstuk, maar dan wat voller.

Van Kop tot Staart eten

Het is een delicatesse in Frankrijk, maar bij ons wordt dit smakelijke stuk nog wel eens vergeten. Hier zal snel verandering in komen, door zijn stijgende populariteit.

Wij zijn een voorstander van “Kop tot Staart koken”, daarom hebben we runderbavette al lang in ons assortiment opgenomen. Bekijk hier meer producten uit ons van Kop tot Staart assortiment.

Bavette heeft een mooie vet dooradering en een lange, grove draad. Bavette leent zich goed om te marinerenBavette leent zich goed om te grillen tot een heerlijk medium rare stuk vlees

Bavette van grasgevoerd rund

Een goede rijping en een goed ras zijn belangrijk om ten volle te kunnen genieten van dit heerlijke vlees. Heeft u al eens een runderbavette van onze Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund geproefd? Deze rassen worden wereldwijd geroemd om de smaak van het vlees.

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze zijn in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, gewoon in Nederlandse natuurgebieden.

Balans in de kudde

Met zoveel dieren in het bezit is een slachting van tijd tot tijd onvermijdelijk. Hierdoor kunnen we een gezonde balans in onze kuddes behouden voor de toekomst. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Wij houden de dieren namelijk niet voor de vleesproductie. Dankzij de begrazing activiteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’.

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. Hierna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.

Bavette bereiden

De bavette heeft zo ontzettend veel smaak dat er maar weinig moeite nodig is voor een goed gerecht. In Frankrijk hebben ze dat heel goed begrepen. De bavette is daar enorm populair en wordt vaak heel eenvoudig geserveerd als steak met verse frites en sjalotjes. Kort (medium rare) bakken, dun tegendraads snijden en smullen maar.

Bavette braadstuk van-black-angus

 • Een dunner stuk bavette is geschikt om direct te grillen op een hoge temperatuur.
 • Een dikkere bavette wordt smaakvoller door hem langzaam en indirect op te warmen. Doe dit tot een kerntemperatuur van 45-48°C en grill hem tot slot snel af.
 • Het vlees komt het beste tot zijn recht wanneer u deze rare of medium rare bereidt. Hoe verder u het vlees doorbakt, hoe taaier het stuk wordt. Tot slot adviseren wij het vlees nog even te laten rusten in aluminiumfolie en het haaks op de draad te snijden. Eet smakelijk!

Bavette ontdooien

Omdat de bavette van Zorg & Natuur diepgevroren bij u wordt geleverd, geven wij u graag nog wat tips voor het ontdooien. Er zijn drie methodes om dit te doen:

 1. Haal het vlees tijdig uit de vriezer en laat het ontdooien in de koelkast. Deze traditionele methode kost wat tijd.
 2. Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water. Deze methode kost 2-3 uur waarna het vlees het beste direct bereid kan worden.
 3. Prik voorzichtig gaatjes in de verpakking en plaats het vlees op een bord in de magnetron. Zet de ontdooistand aan op basis van het gewicht van het vlees. Bereid het vlees direct hierna omdat de magnetron het al deels verwarmt heeft. Deze methode is het snelst, maar niet de beste manier.
Gewicht 1 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Bavette per 100 gr 
Energie 607/145 kJ/kcal
Vetten 6,06 gram
waarvan verzadigde vetzuren 2,514 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,469 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,234 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 21,22 gram
Zout 0,14 gram

8 beoordelingen voor Bavette (1 kilo)

1-5 van 8 beoordelingen
 1. the best cut of beef

 2. Heerlijk vlees. De bereiding was wel een uitdaging want dit hadden we nog nooit gehad. Maar het is gelukt en het was heel erg lekker.

 3. Heb lekker steak ervan gemaakt met veel gebakken ui. Heerlijk met gebraden aardappelen en salade van sperziebonen.

 4. Uitstekend!

 5. De Bavette had een Picanha moeten zijn. Maar aan het vlees mankeert helemaal niets

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven