BBQ spies van procureur
Het geheim van een lekkere BBQ spies zit hem naast de authentieke vetmarmering van het vlees in de marinade. Wij hebben de varkensnek stukjes daarom al voor je gemarineerd en op houten spiesjes gestoken.
De marinade is lekker lang ingetrokken zodat de BBQ spies extra veel smaak heeft. Dit bespaart je veel tijd, want een goede varkenssate marinade moet tenminste een dag intrekken en nu kun je gelijk beginnen met grillen! Niet alleen lekker voor op de BBQ maar ook bij bami of bij frietjes en salade!
Wat is procureur?
Veel grillmasters en tuinstokers worden helemaal gelukkig bij de aanblik van een mooie procureur. Procureur wordt uit de varkensnek gesneden en is het sappigste deel van het varken.
Hoe maak je de lekkerste BBQ spies?
Bereidingsduur: 15-20 minuten
- Zet de BBQ op 180 °C voor direct en indirect grillen (twee zones)
- Leg de BBQ spies 10 minuten op de indirecte kant van de BBQ, zo gaar je de procureur spies voordat je ze direct gaat grillen. Dit voorkomt dat je zwarte of verbrande bbq spies krijgt.
- Verplaats ze naar de directe kant en gril ze voor nog 5-10 minuten. Blijf bij de BBQ en draai regelmatig.
- Check de kerntemperauur, ze zijn goed als die 72 °C aangeeft.
Uw online slager
Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.
*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.
Het Veluws landvarken
In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Desondanks vragen klanten vaak of wij ook varkensvlees kunnen leveren. Je kunt dan vanzelfsprekend gewoon NEE blijven verkopen. Maar het is voor klanten natuurlijk hartstikke praktisch en aanzienlijk duurzamer om de bestelling van vlees voortaan bij één partij te kunnen plaatsten die het vervolgens in één beweging thuis bezorgt.
Varkens die alle vrijheid hebben om buiten te zijn
Wij hebben uiteindelijk een vijfsterren varkensboer gevonden die zijn dieren een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Dat houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden.
Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.
Een eerlijk en gezond stuk varkensvlees
Wij weten zeker dat we met het Scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.
Wij hebben een aparte pagina samengesteld waar al onze varkensproducten op staan. KLIK HIER om ze allemaal te zien.
De traditionele methode
Het vlees tijdig uit de vriezer halen en langzaam in de koelkast laten ontdooien.
- Leg het vlees verpakt op een schaal, het kan voorkomen dat de verpakking lekt.
- Plan ruim van tevoren wat u gaat eten, want deze manier van ontdooien kost tijd. Grotere stukken vlees, zoals een rollade van 1 kg, hebben zeker een etmaal nodig om volledig te ontdooien.
- Het is verstandig om het vlees binnen 2 tot 4 dagen na ontdooien te bereiden.
De snelle methode
Het vlees ontdooien door het in koud water te leggen
- Leg het vlees in een waterdichte verpakking in koud water.
- U versnelt het dooi-proces door ieder half uur het water te verversen
- Kleinere hoeveelheden vlees, zoals hamburgers of worstjes, ontdooien binnen een uur. Grotere stukken hebben 2 tot 3 uur nodig.
- Het is verstandig om het vlees direct na ontdooien te bereiden.
De snelste (maar zeker niet de beste) methode
het vlees ontdooien in de magnetron
- Prik voorzichtig een paar gaatjes in de verpakking.
- Leg het vlees vervolgens op een bord
- Gebruik de ontdooi-stand van de magnetron, rekening houdend met het gewicht van het stuk vlees
- De magnetron zal het vlees op bepaalde plaatsen al enigszins verwarmen. Bereid het vlees daarom direct nadat het ontdooit is.
Lekker mals; in de pan gebakken!
gemiddeld
Lekkere procureurspiesjes. Makkelijk te bakken en altijd lekker van smaak.
Erg lekker vlees
Erg lekker