Een beef burger van hoge kwaliteit
De King Beefburger van Zorg & Natuur is een grote, kwalitatieve hamburger van 180 gram. Deze is een slag groter dan onze reguliere 150 gram burger.
De beefburger wordt gemaakt van het kwalitatieve gehakt van onze eigen Black Angus, Limousin of Schotse Hooglander runderen. Deze rassen staan bekend om hun smaakvolle vlees. Wat ook bij onze King beefburger zorgt voor een onovertroffen stuk vlees op uw bord.
Wat is de herkomst van deze burger?
Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen is qua dooradering minder vet dan het vlees van soortgenoten welke met krachtvoer zijn bijgemest. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de natuur. Onze kuddes zijn volledig grasgevoerd en hierdoor is het vlees echt natuurvlees te noemen.
Hierdoor heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees. De runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Zo zijn er kuddes van zoogkoeien en kalfjes, geleid door een dominante stier, maar ook zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Net als in het wild.
King Beefburger bereiding
Voor het bereiden van een beefburger is er keuze uit vele variaties.
- Zo is onze King Beefburger heerlijk op een broodje, maar ook zonder bij bijvoorbeeld groenten en gebakken aardappeltjes.
- Daarnaast kunt u ervoor kiezen deze burger te bakken, barbecueën of te grillen.
- En had u al nagedacht over een saus? Kies bijvoorbeeld een goede barbecuesaus of probeer eens een eigen hamburgersaus te maken.
Benieuwd wanneer uw hamburger gaar is?
Wij adviseren een kerntemperatuur van 70°C bij het bereiden. U kunt rekening houden met een bereidingstijd van 6-8 minuten, ongeacht of u de beefburger bakt, grilt of op de bbq bereidt.
Beef burgers diepgevroren geleverd
Net zoals doorgaans de meeste stukken vlees in ons assortiment, wordt ook de King Beefburger diepgevroren geleverd. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact en dat voorkomt dat het vlees taai wordt. Bovendien heeft u zo de mogelijkheid om het vlees thuis ook nog enige tijd in de vriezer te bewaren.
Voor de bereiding is het belangrijk om de hamburger te laten ontdooien. Er zijn meerdere manieren om dit te doen:
- De traditionele methode: de koelkast Leg het vlees in de koelkast op een bord of schaal om eventueel vochtverlies op te vangen. Doe dit tijdig, want deze methode kost wat tijd. Voordeel is wel dat u het vlees 2-4 dagen gekoeld kunt bewaren na ontdooien.
- De snelle methode: in koud water Verpak het vlees in een waterdichte verpakking en leg het in koud water. Het zal 1-2 uren duren voordat het vlees ontdooit is. Dit proces kan eventueel nog wat versneld worden wanneer u het water ieder half uur ververst. Het is aan te raden de hamburger hierna direct te bereiden.
- De razendsnelle (maar niet de beste) methode: in de magnetron Prik voorzichtig gaatjes in de verpakking en plaats het vlees op een bord in de magnetron. Stel de ontdooistand in, rekening houdend met het gewicht van de King Beefburger. De magnetron zal de burger op sommige plaatsen al verwarmen, hierom is het belangrijk het vlees direct na het ontdooien te bereiden.
Deze burger is altijd een success. Je kunt het rare, medium of well-done maken en in alle gevallen smaakt het prima. Tegenwoordig vindt ik medium het lekkerste. In combinatie met een sausje van shiitake of kastanje champignons (zie youtube Jean Pierre) is het fantastisch.
Goed vlees erg lekker
De lekkerste burger
heerlijk!!
Perfecte burgers om een hamburger maaltijd van te maken.