Zoutloze beefburger van natuurvlees
Een beefburger van onze grasgevoerde Angus, Schotse Hooglander of Limousin rund, is er een als geen ander. Deze rassen worden wereldwijd geroemd om de uitstekende smaak van hun vlees. Deze hamburgers bestaan dus uit echt kwaliteitsvlees. Smaakvol en sappig. Extra pluspunt voor deze variant is dat hij ongezout is. Perfect een natriumarm dieet!
Onze beef burgers zijn een gezonde keuze:
- Onze dieren verblijven dag in dag uit op onbemeste en onbespoten natuur landschappen;
- Het natuurvlees is afkomstig van pure rassen en niet genetisch gemanipuleerd;
- Wij gebruiken geen antibiotica;
- Wij gebruiken geen groeihormonen;
- Deze burgers zijn puur vlees zonder e-nummers en (kleur)zout;
- Grasgevoerd natuurvlees is rijk aan vitamine A & E en gezonde Omega-3 vetzuren.
Meer over de herkomst van het vlees
Wij zijn transparant over de herkomst van vlees of andere producten die u bij ons kunt bestellen. Deze beefburgers zijn gemaakt van heerlijk gehakt afkomstig uit verschillende delen van onze Black Angus, Schotse Hooglander of Limousin runderen.
Onze runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes, geleid door een dominante stier. En er zijn, net als in het wild, ook kuddes die alleen uit stieren bestaan.
Dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen, is het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van soortgenoten die met krachtvoer zijn bijgemest. Maar het is zeker zo lekker! Bovendien heeft het vlees een lager cholesterolgehalte dan andere soorten rundvlees. Ons vlees is met recht natuurvlees te noemen. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen. Gewoon op Nederlandse bodem.
Lees ook eens over het verschil tussen grasgevoerd, biologisch en scharrelvlees.
Beefburger bereiden
Een beefburger klaarmaken is zo gepiept. U kunt onze burgers enkele minuten bakken in de pan of grillen op de barbecue. Wij adviseren een kerntemperatuur van 70°C bij het bereiden. En wat eet u dan bij zo’n heerlijke, sappige burger? Serveer hem bijvoorbeeld op een broodje met toppings als komkommer, tomaat, sla en een goede hamburgersaus. Of kies er juist voor de burger toe te voegen aan een meer traditioneel gerecht met groenten en (gebakken) aardappeltjes.
Vlees online bestellen
Het gehakt voor de beefburgers van Zorg & Natuur worden onder strenge normen gemalen en vacuüm verpakt door een gecertificeerd bedrijf. Hierna worden ze razendsnel ingevroren. Dit komt de smaak en kwaliteit van het vlees ten goede. Hierom krijgt u uw vleesbestelling dan ook diepgevroren geleverd middels een speciale foodservice.
Vlees ontdooien
Wilt u de beefburger bereiden? Houdt dan rekening met een ontdooitijd.
In de koelkast
De beste manier om vlees te ontdooien is in de koelkast. U kunt het vlees op een schaal neerleggen en in alle rust laten ontdooien. Bedenk dat deze manier tijd kost en u wellicht het vlees minimaal een avond van tevoren uit de vriezer moet halen. Met deze methode heeft u wel de mogelijkheid de burgers nog 2-4 dagen in de koelkast te bewaren.
In koud water
Heeft u wat minder tijd? Kies er dan voor uw beef burgers te ontdooien in koud water, in een waterdichte zak. In plusminus 1 uur zijn de hamburgers dan ontdooit. Dit kan eventueel versneld worden door het water tussendoor te verversen. Het is verstandig om het vlees hierna direct te bereiden.
In de magnetron
Een nog snellere methode, maar zeker niet de beste, is uw vlees te ontdooien in de magnetron. Door gaatjes te prikken in de verpakking en de magnetron op de juiste gewicht stand in te stellen, zal het vlees in enkele minuten ontdooien. Hierna is het erg belangrijk de beef burger direct te bereiden. De magnetron heeft het namelijk al op bepaalde plaatsen verwarmd.
Heerlijke burgers
Goed gekruid.
Lekker goed gekruid