Ossewit van grasgevoerde runderen
Ossewit is natuurlijk niervet van onze runderen. Wij verkrijgen dit product van onze eigen, volledig grasgevoerde Hooglander, Limousin en Angus runderen. Onze ossewit wordt op ambachtelijke wijze gemaakt door het eerst te smelten en vervolgens te zeven.
Wat is ossewit?
Ossewit is gesmolten niervet van de rund. Hiervoor worden de nierbedden gebruikt, die gesmolten worden en waar vervolgens de kaantjes uitgezeefd worden. Het zuivere vet gaat vervolgens in een emmertje, wordt teruggekoeld en ingevroren.
Door deze filtering is het beter bestand tegen verbranding en oxidatie dan frituurvet. Het heeft een hoog verbrandingspunt, namelijk 215 graden, en is daarom erg goed om de lekkerste frites in te frituren. Het geeft een heerlijke, eigen smaak aan gefrituurde producten. Ook voor het braden van rundvlees is dit product een echte aanrader. Het is goed bestand tegen oxidatie en kleurt snel, zodat je weinig risico loopt op aanbranden.
Ossewit bevat meer verzadigde vetzuren dan vloeibare plantaardige olie. De houdbaarheid is heel erg lang. Ook buiten de koelkast is het minimaal 8 maanden te bewaren. Koel bewaren kan dus, maar is niet persé nodig.
Wist u dit over ons grasgevoerd Natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Benieuwd naar meer nieuws en foto’s van onze zorgboerderij, winkel en dieren? Volg ons op Instagram of Facebook!
Mooi product om in te bakken, te frituren en mijn honden krijgen zo af en toe een klontje ossewit over hun eten voor een gezonde vacht en voor extra energie.
I really enjoy it.
Zuiver ossewit, onze grote dikke frieten smaakten
Goede kwaliteit
super! laat het vlees een stuk beter smaken