Grasgevoerd Natuurvlees van Zorg & Natuur

Deel

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Runderrookvlees, carpaccio

(7 klantbeoordelingen)

7,50 incl. BTW

Beschikbaarheid: Op voorraad

Runderrookvlees 200 gram

Een delicatesse van de dikke bil, of meer precies van de rosbief* van het rund, waarbij het vlees met zeezout wordt ingewreven en minimaal zes weken ‘in de wind’ moet drogen in de koeling. Dankzij het lange rijpingsproces is de smaaksensatie verrassend intens. Wij snijden het rookvlees zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Voor de fijnproever!

* Vaak wordt rookvlees van de achtermuis gemaakt, wat net een andere structuur en smaak geeft. Onze variant rookvlees van rosbief heeft een iets andere textuur. Deze is niet zo zout, zodat je heel goed de mooie smaak van het vlees proeft.

Ingrediënten: 100% grasgevoerd rundvlees, zonder e-nummers.

Gewicht: 200 gram.

Kiloprijs: € 37,70

SKU 145 Categorie: Kernwoord

Runderrookvlees, carpaccio van grasgevoerd rund zonder e-nummers

Een delicatesse van de dikke bil, of meer precies van de rosbief* van het rund, waarbij het vlees met zeezout wordt ingewreven en minimaal zes weken ‘in de wind’ moet drogen in de koeling. Dankzij het lange rijpingsproces* is de smaaksensatie verrassend intens. Wij snijden het rookvlees zo dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Voor de fijnproever!

* Vaak wordt rookvlees van de achtermuis gemaakt, wat net een andere structuur en smaak geeft. Onze variant rookvlees van rosbief heeft een iets andere textuur. Deze is niet zo zout, zodat je heel goed de mooie smaak van het vlees proeft.

  • Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

*Rijping van het vlees

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

 

 

 

Gewicht0.200 kg
Ingrediënten

100% grasgevoerd rundvlees

Ingrediënten100% rundvlees
Voedingswaarde
Runderrookvleesper 100 gr
Energie457/108 kJ/kcal
Vetten2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren0,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren0,9 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren0,1 gram
Koolhydraten0,5 gram
waarvan suikers0,5 gram
Vezels0 gram
Eiwitten22,0 gram
Zout1,8 gram

7 beoordelingen voor Runderrookvlees, carpaccio

  1. Sanne (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Erg goed

  2. Ineke Albers (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    super lekker, zo hoort het te smaken

  3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Wat een traktatie!

  4. Hoekstra (geverifieerde eigenaar)

    Heel lekker!

  5. Diny (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Lekker iets minder zout dan super

  6. Bart Janssen (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    Veel te zout

  7. Marco V. (geverifieerde eigenaar)

    Verified reviewVerified review - view originalExternal link

    was top op brood

Een beoordeling toevoegen

Andere suggesties…

Nieuwsbrief

We willen u maandelijks verrassen met aanbiedingen, ontwikkelingen op natuurgebied, onze Zorgboerderij, en informeren over onze grazers!
Wanneer is dit er weer? Helaas zijn wij momenteel door onze voorraad heen. Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer het weer verkrijgbaar is, vul dan hieronder uw e-mail adres in.
Scroll naar top