Productcode 712 Categorie: Productsoort

Braadlap van BIO rund, 250 gram

5,66

250 gr. Prijs per kilo 22,64
(32 klantbeoordelingen)

Braadlap wordt zowel uit de schouder als de achterbout gesneden. Het vlees is vrij mager en uitermate geschikt om te stoven; je krijgt namelijk prachtig draadjesvlees!

Bereidingstip: draadjesvlees

  1. Bestrooi met versgemalen peper en zout.
  2. Aanbraden op een hoog vuur gedurende 2-3 minuten
  3. Doe daarna het vlees terug in de pan en voeg een scheut rode wijn toe.
  4. Laat sudderen voor minimaal  2-3 uur, langer is lekkerder!

Verpakt per 250 gram.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Braadlap van eigen runderen

Ingredienten: 100% grasgevoerd natuurvlees

Braadlappen worden zowel uit de schouder als de achterbout gesneden. De naam zegt het al; braadlappen zijn heerlijk om te braden. Omdat het mager vlees is met een stevige bite, moet je de braadtijd relatief kort houden. Niet langer dan 45 minuten. Het magere vlees is echter ook uitermate geschikt om te stoven; je krijgt namelijk prachtig draadjesvlees.

Bereidingstip

Voor het lekkerste resultaat zet je de braadlappen eerst een nachtje in de marinade. De zuren maken het vlees mooi zacht en je voorkomt gelijk dat dit magere vlees te droog wordt. Braad het vlees even aan en stoof het vervolgens op een laag pitje (!) in twee uur gaar.

5 redenen om voor braadlappen van Zorg Natuur te kiezen

  1. Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  2. Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  3. Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
  4. Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
  5. Voor Staatsbosbeheer, Wetterskip Fryslân, natuurgebied het Fochteloërveen en Natuurmonumenten, alsmede Gemeente  Almere, Heerhugowaard en Ooststellingwerf beheren wij met onze kuddes de volgende natuurgebieden.
Het biologische Natuurvlees in de webshop is afkomstig van dieren uit onze eigen kuddes. Als begrazingsbedrijf beheren wij met behulp van deze kuddes verschillende natuurgebieden.

1. Duinen Schoorl
2. Geestmerambacht
3. Waterlandse bos
4. Noorderplassen
5. Fochteloërveen
6. Meindersveen
7. Vrouwenerveld
8. Ooievaarsplas

Biologisch & grasgevoerd een bewuste keuze!

Je wilt graag weten wat je eet. Je gezondheid is tenslotte heel belangrijk. Gezond zijn en gezond blijven gaat niet vanzelf. Daarom kies je grasgevoerd. Bovendien vind je het een prettige gedachte dat een dier een mooi leven heeft gehad voordat het op je bord eindigt. Met het grasgevoerde natuurvlees van onze grazers heb je die zekerheid. Wij garanderen dat je ook echt een authentiek grasgevoerd vlees ontvangt. U kunt onze runderen spotten in Natuurgebieden en ook worden wij regelmatig gecontroleerd. Bekijk hier onze Skal BIO, Grasgevoerd en IKB rund certificering.

Recept braadlap met Belgisch Bier

Hoofdgerecht voor 4 personen

Serveren met dikke Vlaamse frieten en sla! (Ook heerlijk met gebakken rozenval aardappeltjes)

Dit heb je nodig

1 kg stoofvlees (bijvoorbeeld sukade, riblappen of braadlappen)
2 grote uien (grof gesneden)
1 flesje bruin Belgisch bier (bijvoorbeeld Leffe Bruin)
3 el appel-perenstroop
6 takjes verse tijm
4 takjes verse oregano
3 tenen knoflook fijngesneden
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
2 plakken ontbijtkoek (bijvoorbeeld Wieger Ketellapper)
2 el pittige mosterd
bakboter of roomboter
versgemalen peper en zout

Van stap tot stap:

  1. Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi met versgemalen peper en zout.
  2. Maak een kruidenbuiltje van de oregano, tijm, kruidnagel en laurier door het samen te binden met kooktouw.
  3. Verhit in een braadpan wat (room)boter en laat hierin de grof gesneden ui zachtjes fruiten tot ze glazig worden
  4. Voeg dan de knoflook aan de uien toe
  5. Verhit (room)boter in een aparte koekenpan en bak het vlees in kleinere porties rondom bruin
  6. Voeg deze porties vlees wanneer ze bruin zijn bij de uien
  7. Wanneer al het vlees is gebraden en bij de uien is gevoegd, giet je vervolgens het bier bij het achtergebleven braadvet van het vlees, in de koekenpan
  8. Roer het aanbaksel los
  9. Wanneer het bier kookt giet je het bij het vlees en de uien in de braadpan
  10. Voeg nu de stroop en het kruidenbuiltje toe
  11. Besmeer de plakken ontbijtkoek met mosterd en leg ze met de ingesmeerde kant naar beneden in de stoofpot
  12. Doe de deksel op de pan en laat het vlees vervolgens 3 uur sudderen. Af en toe even omroeren
  13. Wanneer het te droog dreigt te worden kun je eventueel wat bier of rundvleesbouillon toevoegen
  14. Verwijder het kruidenbuiltje
  15. Breng als finishing touch je Vlaamsche stoof perfect op smaak door eventueel nog wat versgemalen peper en zout toe te voegen.
Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd natuurvlees
Voedingswaarde
Runder braadlappen rauw per 100 gr
Energie 436/ 103 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 21,2 gram
Zout 0,057 gram

32 beoordelingen voor Braadlap van BIO rund, 250 gram

  1. Petra Assems (geverifieerde eigenaar)

    Het perfecte draadjesvlees, smaakt heerlijk en diepgevroren thuis bezorgd!

  2. Anne-Marie (geverifieerde eigenaar)

    Het lekkerste stoofvlees

  3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Goed

  4. Rob S. (geverifieerde eigenaar)

    Zeer smaakvol

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top