Rundernier van Angus, Limousin of Schotse Hooglander
Orgaanvlees is bezig met een voorzichtige comeback. Al zien wij in Nederland de rundernier nog vooral als een lekkernij voor je kat of hond, niertjes zijn echter ook voor de mens heel prima te eten.
Voorwaarde is heel goed spoelen! Laat de rundernier daarom minstens een hele nacht weken in ruim water met een schep zout en een flinke scheut azijn. De kleur van de nier zal daardoor wat bleker en grijzig worden. Spoel de rundernier vervolgens met heel veel water en laat hem desnoods nog een uurtje in koud water liggen. Dep het vlees droog en verwijder het witte niervet dat nog aanwezig is. Nu is je vlees klaar om bereiden.
Bereidingstip
Je kunt het heel eenvoudig een paar minuutjes rosé bakken op een matig vuur, maar het is ook heel geschikt voor een ragout of steak and kidney-pie. Je zult verrast zijn door de smaak en als bonus is het ook nog eens heel gezond. Nieren zitten namelijk bomvol ijzer!
Rundernier valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept
Stichting Natuurlijke begrazers pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’ Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal ‘vergeten delen’ van het rund.
Wist u dit over ons Grasgevoerd Natuurvlees?
- Onze Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Onze runderen grazen in natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.
- Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Zeer goede kwaliteit!
Kwaliteit is goed, maar ze lusten het niet
Goed