Productcode 613 Categorie:

Oma’s Draadjesvlees Pakket

48,50

(27 klantbeoordelingen)

Oma’s Draadjesvlees pakket van grasgevoerde runderen. Een gevarieerd pakket met stoofvlees, zoals goulash vlees en stooflappen, waar je heerlijke draadjesvlees recepten mee kunt maken.

Inhoud Oma’s Draadjesvlees Pakket

Product Aantal
Ribstuk van grasgevoerde runderen

Op voorraad

1
Braadlap/Stooflap van grasgevoerd rund

Op voorraad

2
Hacheevlees met een vetrandje

Op voorraad

2
Sukadelappen van grasgevoerde runderen

Op voorraad

1

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Oma’s draadjesvlees pakket

Een gevarieerd vleespakket waarmee je de lekkerste draadjesvlees recepten kunt maken

Draadjesvlees, ook wel stoofvlees genoemd, is een heerlijk nostalgisch gerecht, wat de meeste van ons kennen van onze oma. We kunnen het ook zelf maken, maar hoe? Wij geven u hier de traditionele bereidingswijze.

Waar is draadjesvlees van gemaakt?

Draadjesvlees is meestal van rundvlees gemaakt. Dit kan zijn van sucade lappen, riblappen, hachee vlees, braadlappen, stooflappen. Van alle producten in dit vleespakket kunt u draadjesvlees maken.

Stooflap van grasgevoerd rund

Draadjesvlees bereiden

  • Haal het vlees naar keuze (braadlap, stooflap of hacheevlees) uit de ijskast en laat het een half uur tot een uur op kamer temperatuur komen. Garneer met peper, zout en een beetje cayennepeper
  • Verhit een pan met een klont boter en doe het vlees erin. Laat een paar minuten gaar worden, zorg ervoor dat beide kanten bruin worden. Leg het vlees even op een bord.
  • Er zit genoeg vet in de pan van het vlees om een ui in te fruiten.
  • Voeg na 5 minuten 300ml water, een bouillonblokje, een scheutje witte wijn en 3 laurierbladeren toe. Laat het water zo warm worden dat het bijna kookt. Nu kan het vlees worden toegevoegd en het vuur op laag vuur gezet worden.
  • Doe de deksel op de pan en laat het vlees 3 a 4 uur sudderen. Hoe langer hoe beter en smaakvoller het vlees. Kijk zo nu en dan en draai het vlees. Voeg zonodig extra water toe.
  • Tip: maak extra veel zodat je de dag erna of later in de week dit nog eens kan eten. Dan is het draadjesvlees extra lekker!

Draadjesvlees zacht maken met zuur

De kunst van draadjesvlees is om ‘m zacht en mals te krijgen. Hoe vermijd je dat het draadvlees taai wordt en hoe zorg je ervoor dat het lekker zacht en mals wordt? De truc is om een zuur toe te voegen. Dit kan witte wijn zijn, een beetje citroen of tomatenpuree. De zuren breken de eiwitten van het vlees af, wat zorgt voor mals vlees.

stooflap draadjesvlees maken

Draadjesvlees direct van de boer

Bestel je dit vleespakket, dan koop je direct van boer Dirk die zich ontfermt over zijn Schotse Hooglander en Black Angus runderen. Hij laat ze in de weide van het Delftse landschap rond grazen en voert ze zo nu en dan bij met natuurlijk en lokale voeding.

Dirk is al jaren gepassioneerd boer en is altijd bezig met het welzijn van de runderen en om de lekkerste producten te ontwikkelen. Dit vleespakket is een selectie van zijn favoriete vleesproducten. De stoof en sucadelappen zijn de toppers van boer Dirk. Lees meer over boer Dirk en over zijn runderen.

De runderen van Zorg & Natuur

Het heerlijke vlees van  Angus, Hooglander runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees is puur natuur: er worden nooit kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd. Het vlees is qua door-adering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Draadjesvlees bestellen via Zorg en Natuur

Als u het draadjesvlees pakket online bestelt, wordt het binnen twee werkdagen geleverd. Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke en meest duurzame manier uw pakket bezorgen.

Draadjesvlees / hachee recept

Draadjesvlees recept: de Belgische variant

  1. Bak het vlees in de boter, bruin aan beide zijde en haal even uit de pan.
  2. Fruit een uitje, een teentje knoflook en champignons in het vet.
  3. Voeg na vijf minuten 50ml tomatenpuree toe.
  4. Roer alles door elkaar en voeg nu het vlees toe en 300ml water, een bouillon blokje en een half flesje Belgische bier, bij voorkeur Leffe.
  5. Voeg ook twee laurierbladen, 3 kruidnagels en wat cayennepeper toe.
  6. Laat het vuur nu 3 a 4 uur pruttelen.
  7. Draai het vlees zo nu en dan om en voeg als het nodig is soms nog een schuitje bier bij.
  8. Doe er zonodig nog wat peper en zout bij.

Voila, nu is uw Belgische draadjesvlees klaar om geserveerd te worden!

Gewicht 2,1 kg

27 beoordelingen voor Oma’s Draadjesvlees Pakket

5,0 Waardering
1-5 van 27 beoordelingen
  1. Weer heerlijk genoten van het mooie vlees!

  2. Geweldig lekker vlees! Ik geniet er elke keer weer van

  3. Prima vlees en goede bezorging.i

  4. idem als bij exmoor

  5. Lekker!

Beoordeling toevoegen
Oma’s Draadjesvlees Pakket Oma’s Draadjesvlees Pakket
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven