Bitterballen
Het vlees van de wilde ganzen wordt met ganzen bouillon verwerkt tot een heerlijke bitterbal. De bitterballen hebben een lichte maar milde wildsmaak.
Bereiding direct uit de vriezer: 4,5 minuten in de frituur op 180℃. Gebruik een ruime hoeveelheid hete frituurolie of frituurvet (100%). Als u de olie of het vet verhit tot ongeveer 180°C, nemen de gerechten er maar een kleine hoeveelheid van op. Na het frituren haalt u de snacks uit het vet en laat u ze uitlekken op keukenpapier.
Serveertip: Zet ze op tafel met wat mosterd en een koud glas bier, u waant zich op een terras!
Waar komen de ganzen vandaan?
Er leven enorm veel wilde ganzen in Nederland. In een aantal regio’s zijn ze daar helemaal niet blij mee. De ganzen bezorgen sommige boeren veel overlast en voor de veiligheid van de luchtvaart vormen ze een ernstige bedreiging. Met name rondom Schiphol worden de dieren dan ook actief bejaagd. Er worden jaarlijks zomaar 200.000 wilde ganzen afgeschoten. Tot voor kort werd daar eigenlijk niet veel mee gedaan. Zonde! Want het vlees van deze wilde dieren is prachtig van kwaliteit en smaak.
Dankzij een aantal pioniers die zichzelf ‘De keuken Van Het Ongewenste Dier’ noemen, gaat het vlees van deze wilde ganzen voortaan niet meer verloren. Er worden tegenwoordig kroketten van gemaakt, soepjes, gerookte ganzenborst filet, en … bitterballen. Deze bitterballen van Schipholgans zijn nu ook via onze webshop verkrijgbaar.
Ze zijn een tijdje uitverkocht geweest, toen ze er weer waren meteen besteld een echte aanrader!!
De 1e keer om te proberen een kleine portie besteld, omdat ze zo lekker waren meteen grote portie. Zodra deze op zijn meteen weer nieuwe bestellen, als je deze hebt geproefd hoef je geen gewone ballen meer.
Ok, novelty