Bone broth met het beste van de kip
Wij gebruiken voor onze bone broth de beste kwaliteit kipkarkassen die verkrijgbaar zijn; van gezonde, langzaam groeiende en antibiotica-vrije dieren! Dit resulteert in een fond die lekker rijk is aan eiwitten: 14.8 gram per 100 ml. Ter vergelijking, een conventionele kippenbouillon bevat tussen 0.5 tot 1.5 gram per 100 ml.
- Deze krachtige zelfgemaakte fond zit vol met goede stoffen die helpen uw immuunsysteem verbeteren. Een hele belangrijke voedingsstof hierin is collageen; Een natuurlijk wondermiddel dat bij regelmatig gebruik voor een gezonde huid en een verbeterde spijsvertering zorgt. Lees meer over het geheim van de bottenbouillon.
- Het geheel is net zo lang getrokken tot de ligamenten, het kraakbeen en beenmerg langzaam de bouillon verrijken met aminozuren, mineralen en andere nuttige stoffen.
Wat is het verschil tussen fond, bone broth, stock, bouillon of gelatine van botten?
De populaire bone broth heeft vele namen. Zo komt u stock, fond of gelatine tegen. Alhoewel fond wordt omschreven als sterk gereduceerde bouillon, is onze bone broth of fond meer dan dat. Door de bereidingswijze en het langzame pruttelen zijn alle voedingsstoffen uit de botten in de broth terecht gekomen. De substantie is dik, vooral in gestolde staat, omdat er veel gelatine inzit. U kunt hem niet alleen gebruiken voor het maken van soep of bouillon, maar ook als basis voor een saus, ragout of gerecht in de slowcooker.
Bottenbouillon invriezen
Onze bone broth of bottenbouillon wordt diepgevroren geleverd. U kunt de papieren beker in de koelkast laten ontdooien. Wilt u niet alles in één keer gebruiken? Giet dan de beker over in een weckpot, een glazen pot met schroefdeksel of een koelkastbakje. U kunt de bouillon nu binnen 4 dagen consumeren. Wilt u liever kleinere porties? Ontdooi de bottenbouillon dan in de koelkast en schep het zodra het kan over in kleinere bakjes en vries deze in. Veel van onze klanten gebruiken een ijsblokjes vorm om kleinere porties bottenbouillon te maken en in de vriezer te bewaren. Eten opnieuw invriezen wel of niet doen?
Wat zit er in deze bone broth?
Kipkarkassen inclusief restjes vlees en bindweefsel die op het bot achterblijven worden gekookt in gezuiverd water. Vervolgens trekt de bouillon zo’n 48 uur lang, tot het kraakbeen en beenmerg langzaam de bouillon verrijken met aminozuren, mineralen en andere nuttige stoffen.
Wij hebben naast onze kippen variant ook bone broth rund, runderbouillon en lamsfond in het assortiment. Alle varianten van deze oer-bouillon passen goed binnen een Paleo of Ketogeen dieet.
De bottenbouillon van kipkarkassen wordt diepgevroren geleverd. Bone Broth is een natuurproduct waarbij de kleur, dikte, geur en smaak per keer en per beker kunnen verschillen. Dit neemt niets af van de gezondheidsvoordelen of de kwaliteit van de bone broth.
De soep wordt rijker van smaak en je krijgt minder snel een hongergevoel
Is heerlijke soep geworden vol goede voedingsstoffen waar zowel ik als de vrouw en bezoek van gesmuld hebben. Niet nodig om alles in 1 keer te gebruiken want kan met water verdund worden zodat de kosten per soeppan (of tussendoor bouillonnetje ?) reuze meevallen. Moet wel op smaak gebracht worden.
Aflevering is bevroren en subliem verpakt. Ga zeker weer bestellen!
Heerlijke basis voor soep
Super als basis voor soep.
Werkelijk heerlijk en goed om verkoudheid/griep beter te maken