Bouillon Pakket (zelf bouillon maken)

58,00

(7 klantbeoordelingen)

Bouillon maken wordt een eitje met dit handige en diverse pakket van bouillon vlees. Perfect voor het trekken van een ouderwets, gezonde bouillon.

In het pakket zit 4.750 kilo vlees met een mix tussen een soepkip en divers grasgevoerd rundvlees van o.a. onze Angus en Hooglander.

Inhoud Bouillon Pakket (zelf bouillon maken)

Product Aantal
Rundergehakt van grasgevoerd natuurvlees (250 gram)

Op voorraad

2
Soepnetje met vliessnippers van biefstuk (1 kilo)

Op voorraad

1
Runderschenkel (met been)

Op voorraad

1
Runderbotten (voor bouillon)

Op voorraad

1
Poulet (250 gram) gesneden stoofvlees

Op voorraad

2
Gebraden soepballetjes (350 gram)

Op voorraad

1
Soepkip, bomvol smaak 1,1 kilo

Op voorraad

1
De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Zelf bouillon maken

Een lekkere soep heeft als basis een goede bouillon nodig. Met een korte voorbereiding en vooral urenlang laten trekken, komt een smaakvolle bouillon eenvoudig tot stand. Met ons pakket om bouillon zelf te maken, kun je zowel een kippenbouillon als runderbouillon maken. Lees meer over het maken van een bouillon onder de tips.

Ons advies is om grotere porties te maken en in te vriezen in diepvriesbakken. Zo heeft u altijd een zelfgemaakte bouillon in huis. De bouillon is tot drie maanden in de vriezer houdbaar of tot twee dagen in de koelkast. In geval van invriezen, kunt u de botten eruit halen en het vlees eventueel klein snijden. Laat de bouillon tot kamertemperatuur afkoelen. Houdt daarnaast rekening met een invriestijd van minimaal 24 uur.

Bouillon Pakket om zelf bouillon te maken

Van kop tot staart koken

Dit pakket om zelf bouillon te maken valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept. Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’. Dat is beter voor het milieu en respectvoller tegenover het dier. Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal vergeten delen van de dieren.

Meer over het rundvlees en kippenvlees

Het rundvlees in het pakket om zelf bouillon te maken, is afkomstig van onze grasgevoerde runderen. Wij laten Black Angus, Schotse Hooglanders en Limousin runderen grazen in natuurlijke kuddes in natuurgebieden. Gewoon op Nederlandse bodem. Hier grazen ze hun eigen, diverse dieet bijeen en worden ze niet bijgemest. Hierdoor krijgen we prachtig, puur natuurvlees.

De runderen zijn biologisch gecertificeerd en staan wereldwijd bekend om de goede smaak van hun vlees. Grasgevoerd natuurvlees is een logische keuze wanneer je gezond en verantwoord wilt eten. Het vlees is rijk aan omega 3 en vitamine A en E. Bovendien bevat het geen E-nummers, kleurzout of andere kunstmatige toevoegingen. Dit maakt een bouillon van ons rundvlees een gezonde keuze.

Kippenvlees De ‘Oranjehoen’ is van oorsprong een langzaam groeiend Oostenrijks vleeskip ras van Leenders. Bij deze energieneutrale kippenboerderij leven scharrelkippen in ruime stallen met volop scharrelruimte in overdekte buitenplaatsen. De Oranjehoen voor het bouillon maken pakket is mooi bevleesd en wordt bijvoorbeeld gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw, zoals wortel, kurkuma, oregano, knoflook en rode biet. Als gevolg van dit bijzondere dieet is het vlees van het oranjehoen prachtig mals, iets zoetiger van smaak en oranje-achtig van tint.

Bouillon maken tips

Met dit pakket kunt u heerlijke bouillon maken. Doordat er zowel kip als rund in zit, is dit pakket geschikt voor kippenbouillon en runderbouillon. Wij geven u graag de volgende tips voor de bereiding:

Runderbouillon

  • Leg het soepvlees zoals de runderschenkel, runderbot en/of het soepnetje in een ruime pan en breng samen met plusminus 2 liter water aan de kook.
  • Schep tussendoor het witte schuim weg.
  • Voeg vervolgens grof gesneden groenten toe zoals ui, prei, wortel en bleekselderij.
  • Doe ook twee teentjes knoflook, tijm, laurier, jeneverbessen, kruidnagel, foelie en peperkorrels in de pan.
  • Laat de bouillon minimaal twee uur trekken waarbij het net niet kookt.
  • Hierna kan de bouillon gezeefd worden.
  • Voeg naar wens nog zout en peper toe en snijd het vlees eventueel in kleinere stukken om als vulling in de soep te laten.

Bouillon pakket, om zelf bouillon te maken

Kippenbouillon

Leg de hele kip in een ruime pan en breng samen met plusminus 2 liter water aan de kook.

  • Tussendoor kunt u het witte schuim wegscheppen.
  • Voeg vervolgens groenten toe zoals ui, prei, wortel en bleekselderij. De groenten mogen grof gesneden zijn.
  • Doe ook verse kruiden zoals tijm en laurier en specerijen zoals kruidnagel, foelie en peperkorrels in de pan.
  • Laat de bouillon minimaal twee uur trekken waarbij het net niet kookt. Hierna kan de bouillon gezeefd worden. V
  • oeg naar wens nog zout en peper toe en snijd het vlees eventueel in kleinere stukken om als vulling in de soep te laten.
  • Uw zelfgemaakte kippenbouillon is klaar!

Zelf bouillon maken kippenbouillon

Klik hier voor een recept van bottenbouillon met veel gelatine. Super gezond en een nieuwe trend van New York tot in Amsterdam. Bouillon in plaats van koffie.

Bouillon ontdooien

Heeft u de bouillon gemaakt en ingevroren? Dan kunt u deze het beste langzaam laten ontdooien in de koelkast. Wanneer het geheel of half ontdooit is kunt u het langzaam opwarmen of voor een ander gerecht of andere soep gebruiken.

Houdt u er ook rekening mee dat het vlees in dit pakket om bouillon te maken, diepgevroren wordt geleverd. Voordat u de bouillon kunt maken, zal het vlees ontdooit moeten worden.

De beste manier om dit te doen is in de koelkast, bijvoorbeeld een avond van tevoren. Ontdooit vlees is nog tot 4 dagen houdbaar in de koelkast. Met wat minder tijd, kunt u ook het vlees in een waterdichte verpakking in koud water laten ontdooien. Ontdooit vlees via deze methode zal direct bereidt moeten worden.

Gewicht 4.750 kg

Rundergehakt van grasgevoerd natuurvlees (250 gram)

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Rundergehakt rauw per 100 gr
Energie 937/225 kJ/kcal
Vetten 16,5 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,0 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,2 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

Soepnetje met vliessnippers van biefstuk (1 kilo)

Gewicht 1 kg
Ingrediënten 100% vliessnippers van grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Rundvlees rauw >5% vet per 100 gr
Energie 883/212 kJ/kcal
Vetten 14,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 6,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6,6 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,5 gram
Koolhydraten 1,0 gram
waarvan suikers 0,5 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,6 gram
Zout 0,463 gram

Runderschenkel (met been)

Gewicht 0.300 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runderschenkel rauw per 100 gr
Energie 495/117 kJ/kcal
Vetten 3,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 1,2 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,6 gram
Zout 0,05 gram

Runderbotten (voor bouillon)

Gewicht 1 kg
Voedingswaarde
Runderbot rauw per 100 gr
Energie 431/102 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,6 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 21,0 gram
Zout 0,067 gram

Poulet (250 gram) gesneden stoofvlees

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runderpoulet rauw per 100 gr
Energie 449/106 kJ/kcal
Vetten 2,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 22,1 gram
Zout 0,067 gram

Gebraden soepballetjes (350 gram)

Gewicht 0.350 kg
Ingrediënten Rundvlees, varkensvlees, broodkruim en kruiden
Voedingswaarde
Gehaktballetjes rund/varken per 100 gr
Energie 1265/303 kJ/kcal
Vetten 19,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren 5,6 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,2 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 4,9 gram
Koolhydraten 5,4 gram
waarvan suikers 0,7 gram
Vezels 0,6 gram
Eiwitten 26,5 gram
Zout 0,200 gram

Soepkip, bomvol smaak 1,1 kilo

Gewicht 1.1 kg
Voedingswaarde
Kip m vel rauw per 100 gr
Energie 905/218 kJ/kcal
Vetten 16,0 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,7 gram
waarvan enkelv onverzadigde vetzuren 4,8 gram
waarvan meerv onverzadigde vetzuren 3,6 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 18,3 gram
Zout 0 gram

7 beoordelingen voor Bouillon Pakket (zelf bouillon maken)

  1. Nancy (geverifieerde eigenaar)

    Snel geleverd en fijn verpakt

  2. Rachel (geverifieerde eigenaar)

    Prachtig pakket, heerlijke bouillon van getrokken. Enig minpuntje ligt aan mezelf denk ik, ik had niet gezien dat er ook kip in zat, alleen rund dacht ik, daardoor had ik in de totale bestelling veel te veel kip.

  3. Ester Roovers (geverifieerde eigenaar)

    Top! snelle levering – netjes verpakt – prima smaak

  4. Mi Sun van der Tuin (geverifieerde eigenaar)

    Mooi product, onderscheidend en uniek.

  5. Eleanor Somerset (geverifieerde eigenaar)

    Brilliant!

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top