Zelf bouillon maken
Een lekkere soep heeft als basis een goede bouillon nodig. Met een korte voorbereiding en vooral urenlang laten trekken, komt een smaakvolle bouillon eenvoudig tot stand. Met ons pakket om bouillon zelf te maken, kun je zowel een kippenbouillon als runderbouillon maken. Lees meer over het maken van een bouillon onder de tips.
Ons advies is om grotere porties te maken en in te vriezen in diepvriesbakken. Zo heeft u altijd een zelfgemaakte bouillon in huis. De bouillon is tot drie maanden in de vriezer houdbaar of tot twee dagen in de koelkast. In geval van invriezen, kunt u de botten eruit halen en het vlees eventueel klein snijden. Laat de bouillon tot kamertemperatuur afkoelen. Houdt daarnaast rekening met een invriestijd van minimaal 24 uur.
Van kop tot staart koken
Dit pakket om zelf bouillon te maken valt onder ons ‘Van Kop tot Staart koken’ concept. Zorg & Natuur pleit graag voor ‘Van kop tot staart koken’. Dat is beter voor het milieu en respectvoller tegenover het dier. Met ons assortiment ‘vergeten vlees’ willen we u graag kennis laten maken met een aantal vergeten delen van de dieren.
Meer over het rundvlees en kippenvlees
Het rundvlees in het pakket om zelf bouillon te maken, is afkomstig van onze grasgevoerde runderen. Wij laten Black Angus, Schotse Hooglanders en Limousin runderen grazen in natuurlijke kuddes in natuurgebieden. Gewoon op Nederlandse bodem. Hier grazen ze hun eigen, diverse dieet bijeen en worden ze niet bijgemest. Hierdoor krijgen we prachtig, puur natuurvlees.
Grasgevoerd natuurvlees is een logische keuze wanneer je gezond en verantwoord wilt eten. Het vlees is rijk aan omega 3 en vitamine A en E. Bovendien bevat het geen E-nummers, kleurzout of andere kunstmatige toevoegingen. Dit maakt een bouillon van ons rundvlees een gezonde keuze.
Kippenvlees De ‘Oranjehoen’ is van oorsprong een langzaam groeiend Oostenrijks vleeskip ras van Leenders. Bij deze energieneutrale kippenboerderij leven scharrelkippen in ruime stallen met volop scharrelruimte in overdekte buitenplaatsen. De Oranjehoen voor het bouillon maken pakket is mooi bevleesd en wordt bijvoorbeeld gevoerd met restproducten uit de kringlooplandbouw, zoals wortel, kurkuma, oregano, knoflook en rode biet. Als gevolg van dit bijzondere dieet is het vlees van het oranjehoen prachtig mals, iets zoetiger van smaak en oranje-achtig van tint.
Bouillon maken tips
Met dit pakket kunt u heerlijke bouillon maken. Doordat er zowel kip als rund in zit, is dit pakket geschikt voor kippenbouillon en runderbouillon. Wij geven u graag de volgende tips voor de bereiding:
Runderbouillon
- Leg het soepvlees zoals de runderschenkel, runderbot en/of het soepnetje in een ruime pan en breng samen met plusminus 2 liter water aan de kook.
- Schep tussendoor het witte schuim weg.
- Voeg vervolgens grof gesneden groenten toe zoals ui, prei, wortel en bleekselderij.
- Doe ook twee teentjes knoflook, tijm, laurier, jeneverbessen, kruidnagel, foelie en peperkorrels in de pan.
- Laat de bouillon minimaal twee uur trekken waarbij het net niet kookt.
- Hierna kan de bouillon gezeefd worden.
- Voeg naar wens nog zout en peper toe en snijd het vlees eventueel in kleinere stukken om als vulling in de soep te laten.
Kippenbouillon
Leg de hele kip in een ruime pan en breng samen met plusminus 2 liter water aan de kook.
- Tussendoor kunt u het witte schuim wegscheppen.
- Voeg vervolgens groenten toe zoals ui, prei, wortel en bleekselderij. De groenten mogen grof gesneden zijn.
- Doe ook verse kruiden zoals tijm en laurier en specerijen zoals kruidnagel, foelie en peperkorrels in de pan.
- Laat de bouillon minimaal twee uur trekken waarbij het net niet kookt. Hierna kan de bouillon gezeefd worden. V
- oeg naar wens nog zout en peper toe en snijd het vlees eventueel in kleinere stukken om als vulling in de soep te laten.
- Uw zelfgemaakte kippenbouillon is klaar!
Klik hier voor een recept van bottenbouillon met veel gelatine. Super gezond en een nieuwe trend van New York tot in Amsterdam. Bouillon in plaats van koffie.
Bouillon ontdooien
Is het bouillon maken klaar? Vries dan ook wat porties in. Om deze weer eens te ontdooien, kunt u dit in de koelkast doen. Wanneer het geheel of half ontdooit is kunt u het langzaam opwarmen of voor een ander gerecht of andere soep gebruiken.
Houdt u er ook rekening mee dat het vlees in dit pakket om bouillon te maken, diepgevroren wordt geleverd. Voordat u de bouillon kunt maken, zal het vlees ontdooit moeten worden. De beste manier om dit te doen is in de koelkast, bijvoorbeeld een avond van tevoren. Ontdooit vlees is nog tot 4 dagen houdbaar in de koelkast. Met wat minder tijd, kunt u ook het vlees in een waterdichte verpakking in koud water laten ontdooien. Ontdooit vlees via deze methode zal direct bereidt moeten worden.
Snel geleverd en fijn verpakt
Is gewoon lekker.
Prima pakket, ik geniet er nog van.
Prachtig pakket, heerlijke bouillon van getrokken. Enig minpuntje ligt aan mezelf denk ik, ik had niet gezien dat er ook kip in zat, alleen rund dacht ik, daardoor had ik in de totale bestelling veel te veel kip.
Top! snelle levering – netjes verpakt – prima smaak