Ambachtelijke buffel saucijzen
Traditionele saucijzen van grasgevoerd buffelvlees. Op smaak gebracht met een heerlijk kruidenmengsel. We maken de buffel saucijzen van verschillende delen van het vlees van onze volledig grasgevoerde buffels. We zorgen hierbij voor een goede vet/vleesverhouding om het sappig te houden. Het vlees is middelfijn gemalen en de buffel saucijzen worden op ambachtelijke wijze gedraaid.
Saucijzen of verse worst
Saucijzen of verse worsten van het allerlekkerste buffelvlees. Naast het gezonde en smakelijke vlees levert onze ambachtelijke wijze van de worsten maken, traditioneel in varkensdarm, een smakelijke verse worst op. Perfect te combineren met bijna iedere maaltijd. Denk aan sperziebonen, aardappelgratin en een heerlijke buffel saucijs of bij een zomerse rucola stamppot of maak een overheerlijke ovenschotel met saucijs.
De buffel saucijzen bakken
Met deze slimme tips voorkomt u dat de saucijzen openbarsten of dat de vulling eruit kruipt tijdens het bereiden.
- Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat u gaat bakken of grillen.
- En de gouden regel is: wellen. Leg de runderworst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
- Laat de worst goed uitlekken nadat u hem uit het water heeft gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
- Op de barbecue grill u de worst rondom bruin, waarna u hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
- In de pan verwarmt u boter met wat olie en braadt u hem rondom bruin. Doe vervolgens een scheutje water erbij en laat de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.
Buffels als natuurbeheerders
Buffels zijn uitstekende natuurbeheerders, ze grazen er de hele dag op los. Ze eten gras, kruiden, (water)planten en struiken. Door het inzetten van buffels blijven de planten die snel overwoekeren onder controle. De buffels kunnen worden ingezet in drassige en moerasachtige gebieden waar onze Exmoor pony’s, runderen en schapen niet kunnen leven omdat die niet houden van natte voeten. De buffels leven in kudde verband en hebben zo een prachtig leven zonder stress. Buffels zijn sterke dieren die bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. De buffels krijgen geen antibiotica, zijn nooit ziek en ze worden niet gevaccineerd, net zoals onze runderen.
Grasgevoerd buffelvlees
Ons buffelvlees is net zoals het vlees van onze runderen, schapen, geiten en Exmoor pony’s grasgevoerd. De buffels eten wat ze zelf in een dag bij elkaar grazen. Ze krijgen geen granen, geen soja en geen krachtvoer. Alleen de kruiden, planten en grassen uit de onbespoten natuurgebieden. Zo krijgt u een voedzaam en gezond stuk vlees op tafel. Wanneer er in een strenge winter niet voldoende voedsel te vinden is voor de dieren, dan worden ze met gedroogd gras uit natuurgebieden bijgevoerd. Dit komt zelden voor.
Buffelvlees online bestellen
Al onze producten van buffelvlees zijn eenvoudig online te bestellen. We leveren van maandag tot en met zaterdag bestellingen aan huis. Wilt u uw bestelde vlees liever ophalen? Dan kan bij 1 van onze afhaalpunten of in 1 van onze boerderijwinkels; in Assen en Den Haag.
Diepgevroren geleverd
Het vlees is diepgevroren. We verzamelen de producten in onze vriescel en pakken deze voor uw in. Vanuit onze vriescel gaan de pakketten naar de vriescellen van Vers & Fijn. Daar gaan de pakketten de diepvriesauto’s in en zo komt uw vlees diepgevroren bij u thuis aan. Eenmaal in huis kunnen de producten zo de vriezer in waar ze minimaal nog een jaar houdbaar zijn of u ontdooit alvast wat u de volgende dag wilt gaan eten.
Wellen is belangrijk!
Buffel saucijs is malser dan runder saucijs. Voor mij was het een duidelijke verschil.
Heerlijk en te snel opgegeten!
Prima
De buffelsaucijzen vallen hier goed ik de smaak!
We waren ze vergeten te wellen en persoonlijk waren ze dus niet zo lekker maarrrr kan dus ook liggen aan dat we vergeten zijn ze te wellen.