Productcode 1348 Categorie: Productsoort

Buikspek aan 1 stuk, malse varkensbuik

9,88

500 gr. Prijs per kilo 19,76
(17 klantbeoordelingen)

Buikspek aan 1 stuk. Het buikspek is een mooi deel van het varken waarmee je een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Het buikspek is een combinatie van vet en vlees; een sappig en mals stukje van Veluwse landvarkens. Zonder zwoerd.

De Veluwse landvarkens groeien op bij een biologische varkensboer. Daar zijn ze lekker veel buiten, hebben ze toegang tot een schone stro stal en krijgen ze geen antibiotica.

Inhoud: ca. 500 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Buikspek van varken

Buikspek aan 1 stuk, op veler verzoek! Buikspek is het mooiste deel spek van het varken met een goede verhouding vlees/vet. Buikspek is een heerlijk stuk veelzijdig vlees. Een populaire manier om het te bereiden is door het in de oven te roosteren. Uit het buikspek worden ook speklapjes en spekblokjes gesneden. Omdat het buikspek niet alleen vet bevat, maar ook vlees is het een smakelijk en geliefd stuk van het varken. Ons buikspek aan 1 stuk is zonder zwoerd.

Buikspek varken aan 1 stuk

Buikspek of Pork Belly

Buikspek of in het Engels Pork Belly is een populair stukje varkensvlees. Pork Belly is vooral populair in de Latijns-Amerikaanse keuken, de Chinese keuken, de Deense keuken, de Noorse keuken, de Koreaanse keuken en de Thaise en Filipijnse keuken. Over de hele wereld zijn er liefhebbers van dit mooie stuk vlees van de varkensbuik. Zo kun je ook talrijke recepten vinden om dit stuk varkensvlees te bereiden.

Zelf Babi Pangang maken

Het populairste gerecht in Nederland van de Chinees? Babi Pangang! Wist je dat Babi Pangang traditioneel wordt gemaakt van het buikspek? Dat is de beste manier om zelf de allerlekkerste babi pangang te maken. Zelfs lekkerder dan van de Chinees. Een leuk recept om zelf babi pangang op de BBQ te maken is van BBQ Junkie.

Vlees van het Veluws landvarken

In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Wij werken samen met een vijfsterren biologische varkensboer die zijn varkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.

Veluws Lansvarken in de wei
Veluwse landvarkens in de wei

Natuurlijk leven voor de varkens

Een zo natuurlijk mogelijk leven houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartenlust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.

Natuurlijke weerstand

Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.

Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.

Eerlijk en gezond buikspek

Wij weten zeker dat we met het scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.

Buikspek wordt diepgevroren afgeleverd. Onze ambachtelijke slager snijdt en pakt alle producten met de hand in. Hierdoor kan het verpakkingsgewicht iets afwijken. Het buikspek kan per keer in gewicht, vetgehalte, kleur en smaak verschillen. Onze producten betreffen natuurproducten van dieren met een vrij buitenleven die niet worden vetgemest. 

Gewicht 0,500 kg
Ingrediënten 100% varkensvlees
Voedingswaarde  
Buikvet varken rauw per 100 gr
Energie 1346/325 kJ/kcal
Vetten 29,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren 11,3 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13,0 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 3,0 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 15,3 gram

17 beoordelingen voor Buikspek aan 1 stuk, malse varkensbuik

4,8 Waardering
1-5 van 17 beoordelingen
 1. Geweldig stuk kwaliteitsvlees

 2. Heerlijk mals, prachtig stuk vlees

 3. Mooi lekker stuk buikspek

 4. Nog niet gebruikt

Beoordeling toevoegen
Buikspek aan 1 stuk, malse varkensbuik Buikspek aan 1 stuk, malse varkensbuik
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven