Chipolataworstjes
Chipolataworstjes zijn dunne worstjes gevuld met middelfijn, gemalen lamsvlees. Het lamsvlees wordt mild gekruid met natuurlijke specerijen als zout, peper, tijm en ui. Dit laatste ingrediënt is ook waar de chipolata worst zijn naam en smaak aan te danken heeft. Ook al is chipolata een Frans woord, cipollata is Italiaans voor “met uien bereid”. En juist dit uitje zorgt voor een licht zoet accent. Chipolata worstjes zijn perfect om te grillen op de barbecue of gewoon te bakken in de pan. Doe ze eens tussen een broodje of eet ‘m lekker zo op. Voor de kids ook een aanrader!
Naast deze heerlijke lamsvlees chipolataworstjes, hebben we ook chipolataworstjes van vlees van onze grasgevoerde runderen.
Het Schoonebeeker Heideschaap
Onze schapen grazen in kuddeverband in Nederlandse natuurgebieden onder leiding en toezicht van een herder. Het ras is het Schoonebeker Heideschaap. Doordat onze schapen altijd in de natuur lopen, eten ze enorm gevarieerd. Bijvoeren is niet nodig, ze vinden voldoende voedsel om gezond en sterk te blijven.
Het gevarieerde menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Het schapenvlees van onze Schoonebeeker Heideschapen is magerder dan regulier schapenvlees en het heeft een fijne volle wildsmaak die niet te vergelijken valt. Het is een gezond en eerlijk natuurproduct van dieren die een mooi vrij leven hebben gehad. Puur natuurvlees, zonder kunstmatige toevoegingen en bovendien glutenvrij.
Chipolataworstjes bakken
Hoe lang moeten chipolataworstjes eigenlijk bakken?
Bak de chipolataworstjes rondom maximaal 5 minuten. Een kerntemperatuur van 52°C is een goede richtlijn voor een lekker worstje. Dit kan in de koekenpan, maar ook op de barbecue.
Tijdens een barbecue is het lekker om de chipolata zo op te eten of tussen een broodje te serveren. Daarnaast zijn er vele recepten met chipolata worstjes. Denk eens aan een schotel met krieltjes en roerbakgroenten, bij een rijstgerecht, bij de stamppot in plaats van rookworst of op zijn Italiaans, met een pasta.
Lamsworstjes ontdooien
Om de kwaliteit en structuur van ons vlees te waarborgen, wordt het diepgevroren geleverd door een speciale foodservice. Dit geeft u de mogelijkheid het thuis ook nog in de vriezer te bewaren. Diepgevroren betekent natuurlijk wel dat de chipolata worstjes ontdooit moeten worden voor gebruik. Gelukkig is dit heel eenvoudig.
U kunt de verpakking simpelweg een avond van tevoren in de koelkast neerleggen. Zo ontdooien de lamsworstjes op een rustige manier en blijft het vlees het lekkerst. Een andere methode is de chipolata worstjes verpakking in een waterdichte zak in koud water neer te leggen. Met deze methode zijn de worstjes binnen 2-3 uur ontdooit.
Lekkere worstjes!
Verrassend lekker
Wij hebben eerder een pakket bij een andere leverancier besteld, daar waren niet zo tevreden over.
Tot nog is het pakket dat we bij u kochten met verschillende soorten vlees/kip, ZEER GOED van kwaliteit. Alles is heerlijk van structuur en smaak. Niks geen zenen, vette stukken (ieder zijn smaak natuurlijk) echt heerlijk. Een aanrader en ook nog milieubewust bezig.
We hebben natuurlijk nog niet alles op, maar ik verwacht dat de rest ook prima is.
Goede kwaliteit