Productcode 110 Categorieën , Productsoort ,

Chipolata worstjes van grasgevoerd rund (4 stuks)

4,20

200 gr. Prijs per kilo 21,00
(49 klantbeoordelingen)

Heerlijke Chipolata worstjes van rundvlees. Volgens Franse traditie verder op smaak gebracht met gefruite uien. Dit geeft een licht zoetje mee aan de volle vleessmaak.

Deze rundvlees chipolata worstjes staan lekker snel op tafel en kinderen vinden ze ook heerlijk! Lekker bij sperziebonen, stamppot of gewoon op brood.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Wat zijn chipolata worstjes?

Chipolata worstjes worden normaal gesproken van varkensvlees gemaakt, maar deze verse chipolata worstjes komen rechtstreeks van de boer en zijn gemaakt van rundvlees.

De smalle worstjes lijken op een Italiaans worstje. Het woord chipolata is Frans, maar waarschijnlijk afgeleid van het Italiaanse cipollata, dat in essentie ‘met uien bereid’ betekent. Klein maar fijn, dat zijn onze chipolata worstjes.

Wat zit er in chipolata worstjes?

Onze chipolata worstjes worden geheel naar eigen recept worden gekruid met een natuurlijk kruidenmengsel – maar volgens Franse traditie verder op smaak zijn gebracht met gefruite uien. Dit geeft een licht zoetje mee aan de volle vleessmaak.

chipolata worstjes gebraden

Waar komt het rundvlees vandaan?

Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.

Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. De runderen komen niet in aanraking met hormonen en antibiotica en hebben een vrij leven in sociale kuddes.

Natuurvlees van de Black Angus, opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden

Hoe bak ik chipolata worstjes?

Braden of grillen op de barbecue? Het kan allemaal, want Chipolata worstjes van rundvlees zijn enorm veelzijdig en bovendien razendsnel klaar.

De lekkerste chipolata worstjes verdienen de beste (voor)bereiding

Met deze slimme tips voorkom je dat verse worst openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.

  • Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat je gaat bakken of grillen.
  • En de gouden regel is WELLEN.
    Leg je verse worst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
    Laat de worst goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  • Op de barbecue grill je de worst rondom bruin, waarna je hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  • In de pan verwarm je boter met wat olie en braad je hem rondom bruin. Vervolgens doe je een scheutje water erbij en laat je de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

Chipolata worstjes (rund, 4 stuks)

Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?

  • Onze biologische Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
  • Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
  • Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees, schapensnaar, zout, peper, tijm, gefruite ui (ui, zonnebloemolie)
Voedingswaarde
Rundersaucijs rauw per 100 gr
Energie 939/226 kJ/kcal
Vetten 16,6 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,1 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,25 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

49 beoordelingen voor Chipolata worstjes van grasgevoerd rund (4 stuks)

  1. Elly van Unnik (geverifieerde eigenaar)

    Mjammie, super

  2. Mieke Nieuwland (geverifieerde eigenaar)

    Kleinzoon van 13 een moeilijke eter vindt ze heel erg lekker. Zelf trouwens ook.

  3. Phine Berghuijs (geverifieerde eigenaar)

    De lekkerste die ik ooit gegeten heb!

  4. Irene (geverifieerde eigenaar)

    X

  5. Jose Hummeling (geverifieerde eigenaar)

    Erg lekker en niet te zout.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top