Productcode 110 Categorieën , Productsoort ,

Chipolata worstjes van grasgevoerd rund (4 stuks)

3,82

200 gr. Prijs per kilo 19,10
(34 klantbeoordelingen)

Chipolata worstjes (rund, 4 stuks)

Volgens Franse traditie verder op smaak gebracht met gefruite uien. Dit geeft een licht zoetje mee aan de volle vleessmaak. Deze rundvlees chipolata worstjes staan lekker snel op tafel en kinderen vinden ze ook heerlijk! Lekker bij sperciebonen, stamppot of gewoon op brood.

Bereidingstip: Hoe voorkom je dat de chipolata rundvleesworstjes droog worden bij het bereiden? Laat de worstjes 5 minuten wellen voor het braden. Chipolata rundvleesworstjes zijn enorm veelzijdig en bovendien razendsnel klaar.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Wat zijn chipolata worstjes?

Chipolata worstjes worden normaal gesproken van varkensvlees gemaakt, maar deze verse chipolata worstjes komen rechtstreeks van de boer en zijn gemaakt van rundvlees.

De smalle worstjes lijken op een Italiaans worstje. Het woord chipolata is Frans, maar waarschijnlijk afgeleid van het Italiaanse cipollata, dat in essentie ‘met uien bereid’ betekent. Klein maar fijn, dat zijn onze chipolata worstjes.

Wat zit er in chipolata worstjes?

Onze chipolata worstjes worden geheel naar eigen recept worden gekruid met een biologisch kruidenmengsel – maar volgens Franse traditie verder op smaak zijn gebracht met gefruite uien. Dit geeft een licht zoetje mee aan de volle vleessmaak.

Hoe bak ik chipolata worstjes?

Braden of grillen op de barbecue? Het kan allemaal, want Chipolata worstjes van rundvlees zijn enorm veelzijdig en bovendien razendsnel klaar.

chipolata worstjes gebraden
Chipolata worstjes, lekker snel op tafel. Dit sappige dunne rundvleesworstje van gecertificeerd biologisch rund is ook heerlijk op brood of bij stamppot.

De lekkerste chipolata worstjes verdienen de beste (voor)bereiding

Met deze slimme tips voorkom je dat verse worst openbarst of dat de vulling er uit kruipt tijdens het bereiden.

  • Let er allereerst op dat de worst niet te koud is, maar minimaal kamertemperatuur heeft voordat je gaat bakken of grillen.
  • En de gouden regel is WELLEN.
    Leg je verse worst zo’n vijf minuten in water dat net gekookt heeft en waar het vuur onder uit is gezet.
    Laat de worst goed uitlekken nadat je hem uit het water hebt gehaald. Hij is nu klaar om te bakken of grillen.
  • Op de barbecue grill je de worst rondom bruin, waarna je hem op een minder hete plaats laat garen. Deksel erop of afdekken met folie.
  • In de pan verwarm je boter met wat olie en braad je hem rondom bruin. Vervolgens doe je een scheutje water erbij en laat je de worst met deksel op de pan nog een minuut of 7 garen.

Waar komt het rundvlees vandaan?

Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees. Al onze runderen zijn bij de SKAL geregistreerd en biologisch gecertificeerd. Geen wonder als u ziet in welke natuurgebieden zij grazen en wat een vrij leven deze dieren hebben.

Geroemd vanwege de smaak

Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.

Biologisch-rundvlees-van Angus en Hooglander runderen uit-Nederlandse Natuurgebieden.

Wist u dit over ons grasgevoerd Natuurvlees?

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.

  • Al onze producten zijn van biologische herkomst. Onze runderen groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
  • Onze  Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
  • Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!
Gewicht 0.200 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees, schapensnaar, zout, peper, tijm, gefruite ui (ui, zonnebloemolie)
Voedingswaarde
Rundersaucijs rauw per 100 gr
Energie 939/226 kJ/kcal
Vetten 16,6 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,1 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7,3 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0,25 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,3 gram
Eiwitten 18,9 gram
Zout 0,011 gram

34 beoordelingen voor Chipolata worstjes van grasgevoerd rund (4 stuks)

  1. Phine Berghuijs (geverifieerde eigenaar)

    De lekkerste die ik ooit gegeten heb!

  2. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Prima vlees

  3. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    worstjes lekker maar per 4 verpakt is een nadeel als je met z’n tweetjes bent

  4. Frans Adriaanse (geverifieerde eigenaar)

    Op bbq lekker

  5. Astrid (geverifieerde eigenaar)

    Lekker kruidig

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top