Varkens Cordon Bleu
Deze heerlijke cordon bleu wordt gemaakt met scharrelvarkensvlees. De varkensfiletlapjes uit de rug van het varken om precies te zijn. Dit heerlijke stukje varkensvlees wordt gepaneerd en gevuld met ham en kaas. De combinatie zorgt voor een echte treffer die onder ander goed smaakt bij aardappeltjes en groenten.
De bereidingswijze is simpel: 15-20 minuten braden, warmtebron niet te hoog zetten
Waarom heet het Cordon Bleu?
De naam Cordon Bleu is afkomstig van de Franse gastronomische opleiding ‘École Le Cordon Bleu’. Het zou de naam bij een Franse kookwedstrijd gekregen hebben. ‘Le Cordon’ staat voor de korst en ‘Bleu’ is de ham en kaas vulling die zich in het midden bevindt.
Vlees van het Veluws landvarken
In tegenstelling tot onze runderen zijn varkens totaal ongeschikt als zelfredzame natuurbeheerders. Ze hebben veel zorg nodig en moeten eigenlijk continue bijgevoerd worden. Dat past niet binnen ons begrazingsbedrijf en wij hebben dan ook geen varkens uitgezet in de gebieden die wij beheren. Hierom werken wij samen met een vijfsterren varkensboer die zijn varkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt.
Buiten spelen
Een zo natuurlijk mogelijk leven houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen. En er is altijd een binnenhok met vers stro. Wanneer een zeug moet bevallen staat er een ruime kraamstal tot haar beschikking. Daar maakt ze zelf een nest in het stro, waar ze haar jongen zoogt. De kleine biggen kunnen er naar hartelust spelen, om na het drinken weer dicht tegen moeders aan in slaap te vallen.
Natuurlijke weerstand
Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.
Wij hebben nog meer heerlijke varkensvleesproducten, klik hier om ze te bekijken.
Super lekker
Weinig smaak aan de ham en kaas maar goed te doen
Niet ons ding