Productcode 802 Categorieën , Productsoort

Côte de Boeuf, groot met mooie marmering

48,98

1kg. Prijs per kilo 48,98
(10 klantbeoordelingen)

Côte de Boeuf is een prachtig stuk kwaliteitsvlees uit de ribben van het rund. De ribben bevinden zich aan de voorkant van de rug, tussen de hals en de lende. Ribeye komt ook uit dit deel, maar Côte de Boeuf wordt juist mét rib gesneden.

De malsheid, de vetmarmering en het been zorgen samen voor tonnen smaak!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Wat is Côte de Boeuf?

Côte de Boeuf is een runderribstuk met been, ook wel Prime Rib genoemd. Het vlees wordt verkregen uit de fijne rib, welke aan de voorzijde van de rug zit. Daar zit het tussen de lende en hals ingeklemd.

Het vlees van Côte de Boeuf is zacht, fijn van draad en heerlijk mals. Daarnaast heeft het vlees een mooie marmering en heel veel smaak dankzij onze lange rijping en het been. Côte de Boeuf is een indrukwekkend stuk vlees om in z’n geheel te braden voor een feestelijk diner, of langzaam te garen op een (Green Egg) barbecue.

Côte de Boeuf of Prime rib van Black Angus

Côte de Boeuf van natuurvlees

Côte de Boeuf van Zorg & Natuur is afkomstig van runderen die een vrij leven hebben gehad. Onze eigen kuddes Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale samenstellingen (combinaties tussen stieren, zoogkoeien en kalveren) en staan dag in dag uit buiten.

Ze grazen in Nederlandse natuurgebieden en kunnen de wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd bieden. Doordat ze zelf hun dieet bijeen grazen, zijn ze volledig grasgevoerd. Ons vlees is hierdoor magerder dan vlees van koeien die bijgemest worden. Bovendien slachten wij niet de dieren uit commercieel oogpunt, maar alleen om een gezonde balans in de kuddes te behouden voor de toekomst.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat het vlees van grasgevoerde runderen gezonder is dan dieren die niet op zo’n natuurlijke manier zijn opgegroeid. Mede omdat het rijker is aan voedingsstoffen en omega-3-vetzuren. Zo weet u zeker dat u gezond en puur rundvlees eet van dieren die een vrij bestaan hebben gehad.

Angus en Hooglander

Côte de Boeuf op de bbq

Bij het bereiden van Côte de Boeuf op de barbecue is het belangrijk rekening te houden met het vochtverlies. Het vlees zal tijdens het grillen vocht verdampen, tot wel 20%. Het vlees kan uitdrogen of doorslaan bij een te lange en/of te hete bereiding. Big Green Egg heeft hier een goede oplossing voor, genaamd ‘reverse grilling’. Lees hier meer over de bereiding van Côte de Boeuf op de bbq.

 

Côte de Boeuf kopen

Côte de Boeuf koopt u eenvoudig bij uw online slager, Zorg & Natuur.

Zorg & Natuur is jaren geleden begonnen met het onderhouden van natuurterreinen door middel van begrazing. Schapen mochten onder begeleiding van schaapherders diverse, grote natuurterreinen onderhouden. Er kwamen steeds meer terreinen bij en zo ook de ontdekking dat er meer typen grazers nodig waren.

De veestapel breidde zich al snel uit met Schotse Hooglanders en Black Angus runderen. Om een goede balans in de kuddes te behouden voor de toekomst, slachten we van tijd tot tijd een dier.

Zo is de webshop ontstaan waar u Côte de Boeuf en vele andere (vlees)producten kunt kopen. Daarnaast lenen onze activiteiten zich goed voor een stukje zorg. Samen met stichting Phusis kunnen we mensen, die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen, bieden wat ze nodig hebben; Een veilige plek om te wonen en werken, met perspectief voor de toekomst.

Lees meer over deze bijzondere samenwerking.

Gewicht 1 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Rund Cote de boeuf rauw per 100 gr
Energie 709/170 kJ/kcal
Vetten 9,4 gram
waarvan verzadigde vetzuren 4,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,5 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 21,2 gram
Zout 0,05 gram

10 beoordelingen voor Côte de Boeuf, groot met mooie marmering

5,0 Waardering
1-5 van 10 beoordelingen
 1. Prachtig stuk vlees

 2. iedereen met grote glimlach aan tafel toen ik hem serveerde

 3. eindelijk nog eens de lekkere smaak van vlees

 4. Prachtig stuk vlees

Beoordeling toevoegen
Côte de Boeuf, groot met mooie marmering Côte de Boeuf, groot met mooie marmering
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven