Diamanthaas vs. ossenhaas
Is diamanthaas hetzelfde als ossenhaas? Het antwoord is nee. De diamanthaas komt uit het schouderblad van de voorpoot van het rund en de ossenhaas uit het schouderblad van de achterpoot. Het zijn beide wel de meest malse stukken uit de schouderbladen bovenaan de poten. De diamanthaas lijkt qua vorm op de ossenhaas, maar is kleiner. Hierom kan de ossenhaas in meerdere stukken verdeeld worden, zoals de tournedos en ossenhaaspuntjes. Juist door de soortgelijke vorm is er verwarring ontstaan.
Jodenhaas
Diamanthaas staat ook wel bekend als Jodenhaas. Dit komt doordat orthodoxe Joden geen vlees uit de achterpoot van het rund eten. De diamanthaas die uit het schouderblad van de voorpoot komt, mag dus wel gegeten worden door Orthodoxe Joden en hier dankt het stuk vlees zijn naam aan; ‘ossenhaas voor de Joden’ of Jodenhaas genoemd.
Diamanthaas van Black Angus
Onze diamanthaas is een echte favoriet onder chef koks. Deze haas wordt gesneden van ons eigen grasgevoerde Black Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Deze rassen staan wereldwijd bekend om de fantastische smaak van het vlees. Het kruidenrijke dieet van onze runderen, kunt u terug proeven in het vlees. Dat is de smaak van puur natuur!
Onze grasgevoerde runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
De runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Gewoon op Nederlandse bodem in diverse natuurgebieden. We hebben kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier. En we hebben kuddes die, net als in het wild, alleen uit stieren bestaan. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Rijping en verpakking
Wij laten het vlees ten minste 3 weken rijpen na de slacht, waardoor het vlees extra mals wordt. Daarnaast verpakken wij het vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat vlees taai wordt.
Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op en grazen hun eigen, kruidenrijke dieet bijeen. Wij slachten een rund niet vanuit commercieel oogpunt, maar om een gezonde balans te houden in de kuddes voor de toekomst.
Wij gebruiken vrijwel alle delen dat het geslachte dier ons geeft. Wij zijn helemaal fan van het ‘van Kop tot Staart’ koken en zetten dus ook de minder courante delen in de spotlights.
Diamanthaas bereiden
Diamanthaas bakken Diamanthaas kunt u bakken als biefstuk, even kort rondom in de roomboter. Diamanthaas is ook heel geschikt voor de grill of barbecue. Rood of rosé is de diamanthaas het lekkerst, dan is het vlees op zijn malst! Fijngesneden als steak tartaar is dit stuk vlees ook verrukkelijk.
Bekijk ook onze receptenpagina om meer ideeën op te doen!
Rundvlees bewaren en ontdooien
Wij leveren diamanthaas en andere stukken vlees diepgevroren bij u thuis. Een aantal tips voor het bewaren en ontdooien:
- Het is aan te raden uw vleesbestelling direct in de vriezer over te hevelen, mocht u het niet in 1-2 dagen na levering willen bereiden.
- U kunt rauw rundvlees 6-12 maanden in de diepvries bewaren met een minimale temperatuur van -18°.
- In de koelkast kunt u rauw rundvlees zo’n 2 dagen bewaren bij een temperatuur van 4°C.
- Ontdooien kunt u het beste doen in de koelkast. Bijvoorbeeld door het een avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen.
- Is het rundvlees bereid? Dan kan het nog 2-3 dagen bewaard blijven in de koelkast.
- Vries ontdooit rundvlees nooit opnieuw in.
Ontzettend lekker.
Mals en heerlijk
Dit blijft een topper je proeft zo een groot verschil met de diamanthaas van de groothandel of supermarkt.