Productcode 773 Categorieën ,

Diamanthaas

8,85

200 gr. Prijs per kilo 44,25
(38 klantbeoordelingen)

Diamanthaas is een zeer mals stuk vlees uit het schouderblad, bovenop de voorpoot van het rund. Dit kwaliteitsstuk wordt ook wel Jodenhaas genoemd.

Dit heerlijke vlees bakt u het beste als een rood of rosé biefstuk om vervolgens te genieten van het meest malse stukje vlees uit de schouder.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Diamanthaas vs. ossenhaas

Is diamanthaas hetzelfde als ossenhaas? Het antwoord is nee. De diamanthaas komt uit het schouderblad van de voorpoot van het rund en de ossenhaas uit het schouderblad van de achterpoot. Het zijn beide wel de meest malse stukken uit de schouderbladen bovenaan de poten. De diamanthaas lijkt qua vorm op de ossenhaas, maar is kleiner. Hierom kan de ossenhaas in meerdere stukken verdeeld worden, zoals de tournedos en ossenhaaspuntjes. Juist door de soortgelijke vorm is er verwarring ontstaan.

Jodenhaas

Diamanthaas staat ook wel bekend als Jodenhaas. Dit komt doordat orthodoxe Joden geen vlees uit de achterpoot van het rund eten. De diamanthaas die uit het schouderblad van de voorpoot komt, mag dus wel gegeten worden door Orthodoxe Joden en hier dankt het stuk vlees zijn naam aan; ‘ossenhaas voor de Joden’ of Jodenhaas genoemd.

Onze diamanthaas is een echte favoriet onder chef koks

Diamanthaas van Black Angus

Onze diamanthaas is een echte favoriet onder chef koks. Deze haas wordt gesneden van ons eigen grasgevoerde Black Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Deze rassen staan wereldwijd bekend om de fantastische smaak van het vlees. Het kruidenrijke dieet van onze runderen, kunt u terug proeven in het vlees. Dat is de smaak van puur natuur!

Onze grasgevoerde runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.

De runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Gewoon op Nederlandse bodem in diverse natuurgebieden. We hebben kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier. En we hebben kuddes die, net als in het wild, alleen uit stieren bestaan. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.

Rijping en verpakking

Wij laten het vlees ten minste 3 weken rijpen na de slacht, waardoor het vlees extra mals wordt. Daarnaast verpakken wij het vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat vlees taai wordt.

Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op en grazen hun eigen, kruidenrijke dieet bijeen. Wij slachten een rund niet vanuit commercieel oogpunt, maar om een gezonde balans te houden in de kuddes voor de toekomst.

Wij gebruiken vrijwel alle delen dat het geslachte dier ons geeft. Wij zijn helemaal fan van het ‘van Kop tot Staart’ koken en zetten dus ook de minder courante delen in de spotlights.

Natuurvlees van de Black Angus, opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden

Diamanthaas bereiden

Diamanthaas bakken Diamanthaas kunt u bakken als biefstuk, even kort rondom in de roomboter. Diamanthaas is ook heel geschikt voor de grill of barbecue. Rood of rosé is de diamanthaas het lekkerst, dan is het vlees op zijn malst! Fijngesneden als steak tartaar is dit stuk vlees ook verrukkelijk.

Bekijk ook onze receptenpagina om meer ideeën op te doen!

Rundvlees bewaren en ontdooien

Wij leveren diamanthaas en andere stukken vlees diepgevroren bij u thuis. Een aantal tips voor het bewaren en ontdooien:

  • Het is aan te raden uw vleesbestelling direct in de vriezer over te hevelen, mocht u het niet in 1-2 dagen na levering willen bereiden.
  • U kunt rauw rundvlees 6-12 maanden in de diepvries bewaren met een minimale temperatuur van -18°.
  • In de koelkast kunt u rauw rundvlees zo’n 2 dagen bewaren bij een temperatuur van 4°C.
  • Ontdooien kunt u het beste doen in de koelkast. Bijvoorbeeld door het een avond van tevoren op een bord in de koelkast te leggen.
  • Is het rundvlees bereid? Dan kan het nog 2-3 dagen bewaard blijven in de koelkast.
  • Vries ontdooit rundvlees nooit opnieuw in.
Gewicht 0,200 kg
Ingrediënten 100% rundvlees
Voedingswaarde Diamanthaas
per 100 gr
Energie 455/108 kJ/kcal
Vetten 1,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 1,8 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,005 gram

38 beoordelingen voor Diamanthaas

4,8 Waardering
1-5 van 38 beoordelingen
  1. Ontzettend lekker.

  2. Mals en heerlijk

  3. Goed van smaak en mals

  4. super goede kwaliteit goede vervaning voor een biefstukje

Beoordeling toevoegen
Diamanthaas Diamanthaas
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven