Droge worstjes van puur natuurvlees
De droge worstjes van Zorg & Natuur zijn gemaakt van puur rundvlees afkomstig van Black Angus, Limousin of Schotse Hooglander runderen. De droge worstjes zijn zeer stevig van structuur en vol van smaak.
We kruiden het rauwe vlees met een snuf keltisch zeezout. In deze peperworstjes krijgen de worstjes bovendien een perfecte pepersmaak. Hier komen geen e-nummers aan te pas.
Dit maakt deze droge worsten net wat minder smeuïg, en niet zo roze kleurig, dan u misschien gewend bent. De worsten brengen u juist de smaak van puur vlees.
Tip: Snijd ze mooi dun, dan profiteert u maximaal van de heerlijke smaak. We hebben naast deze geliefde peper variant ook droge worstjes in andere smaken, zoals venkelworst, knoflookworst, met bospaddenstoel of droge worstjes naturel. Allemaal gemaakt met pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.
De herkomst van ons vlees
Wij hebben kuddes van Aberdeen Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Ze groeien en grazen in natuurgebieden, gewoon hier in Nederland. Dit doen ze in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Om een gezonde balans in deze kuddes te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
De runderen worden niet bijgemest en zijn nooit in aanraking geweest met antibiotica. Dit maakt het vlees van onze runderen wat magerder dan bijgemeste soortgenoten, maar zeker niet minder smaakvol. Wat dit ons vlees nog meer maakt is puur. Puur rundvlees zoals u dat bijna nergens meer kunt kopen.
Onze droge worstjes zijn dan ook zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten gemaakt.
Meer dan alleen een borrelhap
Deze droge worstjes met pepersmaak lenen zich uiteraard goed als borrelhap of tussendoortje. Maar u kunt er nog zoveel meer mee. Denk eens aan een salade of door een (koude) pasta. Als u de worstjes mooi dun snijd, profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.
Bovendien passen droge worstjes ook vrij goed in een koolhydraatarm dieet. Een droog worstje van 100 gram bevat slechts 6,5 gram koolhydraten.
Droge worstjes bewaren
Heeft u van die heerlijke droge worstjes van Zorg & Natuur gekocht en bent u benieuwd hoe u deze het beste kunt bewaren? En hoe zit het met de houdbaarheid? U kunt droge worst invriezen, maar dit hoeft niet. Bij kamertemperatuur is droge worst 6 maanden houdbaar, mits de vacuümverpakking gesloten is.
Extra bewaartips:
- In de vriezer kunt u de droge worsten tot drie maanden bewaren bij een temperatuur van -18 graden.
- Na ontdooien kunt u de bospaddenstoel worsten op een droge plaats, op kamertemperatuur, bewaren voor een wat hardere droge worst.
- Voor een zachtere worst kiest u de koelkast als bewaarplek.
- U kunt de droge worsten los van elkaar in een mandje leggen of ophangen.
- Wanneer u een worst heeft aangesneden kunt het nog steeds op beide plekken bewaren, maar raden wij aan om het snijvlak af te dekken met wat huishoudfolie.
Paul B. (geverifieerde eigenaar) –
Uitgelichte beoordeling
Super lekker
tine v. (geverifieerde eigenaar) –
Uitgelichte beoordeling
heerlijk pittige worst
Herman Heymans (geverifieerde eigenaar) –
top
Han (geverifieerde eigenaar) –
Lekker, maar ik werd hier niet blij van.
Bart Janssen (geverifieerde eigenaar) –
Graag minder zout