Droge runderworst met walnoot
Pure, droge runderworsten. Een echt smaakbommetje, waarbij de volle smaak van rundvlees mooi combineert met de nootachtige smaak en structuur van de walnoten. Deze droge runderworst heeft een herfst-achtig sfeertje en is een mooie aanvulling op ons natuurvlees worsten assortiment.
Puur gedroogd vlees
De droge runderworst wordt ambachtelijk gemaakt. Hier komen geen e-nummers aan te pas. Dit maakt de gedroogde worst wat minder smeuïg en donkerder van kleur dan u misschien gewend bent. Juist dit is de uitstraling en smaak van puur gedroogd vlees.
Serveertip: Snij de plakjes mooi dun en u zult merken dat alle aroma’s heerlijk vrijkomen in uw mond. Vanzelfsprekend smaakt dit worstje geweldig bij de borrel, maar probeer ook eens een paar plakken op brood of in de salade. Daar wordt u gegarandeerd heel blij van.
Droge runderoworst van puur natuurvlees
Ons heerlijke vlees is afkomstig van Angus, Hooglander en Limousin runderen. Het vlees van deze runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak en door vele chef koks als favoriet gezien.
Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
Wist u dit over ons grasgevoerd natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Droge worst bewaren
Heeft u zo’n heerlijke droge runderworst van Zorg & Natuur gekocht en bent u benieuwd hoe u deze het beste kunt bewaren? En hoe zit het met de houdbaarheid? U kunt droge worst invriezen, maar dit hoeft niet. Bij kamertemperatuur is droge worst 6 maanden houdbaar, mits de vacuümverpakking gesloten is.
subliem van smaak en mondgevoel met die stukjes noot erin
Delicious!
Maakt een heerlijk avondje compleet. De walnoot complimenteert de volle rundvlees smaak.
Eindelijk weer een heerlijke notenworst gevonden zonder varkensvlees!
Heerlijke worst! Wij eten geen varken en hier heb je zoveel keuze uit heerlijke worst!