Droge worsten van puur natuurvlees
De droge worsten van Zorg & Natuur zijn pure rundvlees worsten afkomstig van Black Angus, Limousin of Schotse Hooglander runderen. De droge worsten zijn zeer stevig van structuur en vol van smaak. We kruiden het rauwe vlees met een snuf keltisch zeezout. Hier komen geen e-nummers aan te pas. Dit maakt deze droge worsten net wat minder smeuïg, en niet zo roze kleurig, dan u misschien gewend bent.
De worsten brengen u juist de smaak van puur vlees.
Tip: Snijd ze mooi dun, dan profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.
We hebben naast deze populaire naturel variant ook droge worst met een extra smaakje, zoals de peperworst, venkelworst, knoflookworst en droge worsten met bospaddenstoel. Allemaal gemaakt met pure ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen.
Meer over onze kuddes
Wij hebben kuddes van Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen. Allemaal zijn ze volledig grasgevoerd. Zij groeien op en grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad.
Ons vlees is puur natuurvlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
De runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan. Om een gezonde balans in deze kuddes te behouden voor de toekomst, slachten wij van tijd tot tijd een rund. Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Meer dan alleen een borrelhap
De naturel droge worst van Zorg & Natuur lenen zich uiteraard goed als borrelhap. Maar u kunt er ook heerlijk van smullen als tussendoortje, door een salade of door een (koude) pasta. Als u de worst mooi dun snijd, profiteert u maximaal van de heerlijke smaak.
Bovendien passen droge worsten ook vrij goed in een koolhydraatarm dieet. Een droge worst van 100 gram bevat slechts 6,5 gram koolhydraten.
Droge worsten bewaren
Heeft u zo’n heerlijke droge worst van Zorg & Natuur gekocht en bent u benieuwd hoe u deze het beste kunt bewaren? En hoe zit het met de houdbaarheid? U kunt droge worst invriezen, maar dit hoeft niet. Bij kamertemperatuur is droge worst 6 maanden houdbaar, mits de vacuümverpakking gesloten is. In de vriezer is de droge worst goed tot het houdbaarheidsdatum zoals deze op de verpakking staat. Na productie is dit 1,5 jaar.
Extra bewaartips:
- Na ontdooien kunt u de bospaddenstoel worsten op een droge plaats, op kamertemperatuur, bewaren voor een wat hardere droge worst.
- Voor een zachtere worst kiest u de koelkast als bewaarplek.
- U kunt de droge worsten los van elkaar in een mandje leggen of ophangen.
- Wanneer u een worst heeft aangesneden kunt het nog steeds op beide plekken bewaren, maar raden wij aan om het snijvlak af te dekken met wat huishoudfolie.
Lekker bij de borrel.
Fantastisch hoe jullie een zo’n goede droge worst van rund hebben kunnen maken!
Prima worst
Echt superlekkere droge worst. De beste ooit. Eén minpunt; er zit knars en wat van onverteerbaar spul in van de koe. De laatste keer viel het mee maar die keer daarvoor was het zo erg, dat we overwogen het niet meer te bestellen. Zoals gezegd viel het de laatste keer gelukkig mee, maar jammer is het wel. Het is een prijzig product, dan verwacht je dit niet, en het hoort er niet in. Als dit zou worden aangepast, zou de worst een dikke 5 sterren verdienen.