English Pie met rundvlees
Pies zijn taarten met een bodem van bladerdeeg, een vulling van gesneden vlees (of fruit) en bovenop knapperig bladerdeeg. Ze zijn heel populair in Engeland en klassiek Brits pub voedsel. In de Middeleeuwen was het een simpele, goed vullende hap voor armere mensen. Tegenwoordig zijn er talloze English pies met uiteenlopende hartige of zoete vullingen.
Deze heerlijke English Pie is gevuld met rundvlees van onze grasgevoerde runderen. De pies worden vers, ambachtelijk en speciaal voor ons gemaakt door Prince Pie. Dit bakkersbedrijf heeft met hun pie recepten meerdere prijzen gewonnen. De pies zijn officieel uitgeroepen tot ‘het lekkerste product van Nederlandse bodem’ tijdens Smaak van NL.
Wat eet je bij een Engelse pie?
Met deze vers ingevoren, kant-en-klare Engelse pies hoeft u geen moeite meer te doen om er een te maken. U kunt hem zo uit de vriezer in een voorverwarmde oven bakken op 200 graden voor 22 minuten.
Maar wat eet je dan bij een Engelse pie met rundvlees? Omdat een pie erg vullend kan zijn, kan een salade al voldoende zijn. Meer honger? Serveer je English pie met een soep, frietjes of groenten. English pie past ook goed bij een luxe borrelplank.
English pie of mince pie?
Mince pie (ook wel mincemeat of fruit mince pie genoemd) is zoet en gevuld met een mix van gehakte gedroogde vruchten, kruiden, niervet en soms gehakt. Deze mix wordt ‘mincemeat’ genoemd en uit traditie geserveerd tijdens Kerst in veel Engelstalige landen. Ook wel bekend als ‘christmaspie’. English pies worden juist gevuld met vlees, zoals lamsvlees
Om er nog een schepje bovenop te doen; Er zijn ook Sheperd’s pies en cottage pies. Deze taarten worden gevuld met (restjes) vlees afgedekt met aardappelpuree (van restjes aardappelen). Ook hiertussen zit een klein verschil. Kort gezegd is de Sheperd’s pie eigenlijk voor de “rijken” (lamsgehakt vulling) en de cottage pie voor de “armen'”(rundergehakt vulling). Ook deze pies zijn nog steeds een standaardgerecht in vele pubs.
Herkomst van het rundvlees
De English pie wordt gevuld met heerlijk rundvlees. Het vlees is afkomstig van grasgevoerde Black Angus en Limousin runderen uit eigen kuddes. De runderen grazen en groeien op in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees uit de natuur.
Dit biodiverse menu van onze dieren heeft direct effect op de smaak en kwaliteit van het vlees. Ons rundvlees is magerder dan vlees van runderen die bijgevoerd worden met commercieel voer. Dat smakelijke verschil kun je proeven. Bekijk meer grasgevoerd rundvlees producten.
Tasted very nice. Would be good though to get some bigger pieces of beef instead of only bits.
Top, alles was heel lekker, het smaakt naar meer. Jammer maar begrijpelijk dat het duur is.
Zolang ik het kan betalen bestel ik het af en toe omdat het puur vlees is. Bedankt , ook voor het thuisbezorgen.