English Pie met Veluws hert en wild zwijn
Pies zijn taarten met een bodem van bladerdeeg, een vulling van gesneden vlees (of fruit) en bovenop knapperig bladerdeeg. Ze zijn heel populair in Engeland en klassiek Brits pub voedsel. In de Middeleeuwen was het een simpele, goed vullende hap voor armere mensen. Tegenwoordig zijn er talloze English pies met uiteenlopende hartige of zoete vullingen.
Deze heerlijke English Pie is gevuld met vlees van Veluws wild, van het hert en wild zwijn om precies te zijn. De pies worden vers, ambachtelijk en speciaal voor ons gemaakt door Prince Pie. Dit bakkersbedrijf heeft met hun pie recepten meerdere prijzen gewonnen. De pies zijn officieel uitgeroepen tot ‘het lekkerste product van Nederlandse bodem’ tijdens Smaak van NL.
Wat eet je bij een Engelse pie?
Met deze vers ingevoren, kant-en-klare Engelse pies hoeft u geen moeite meer te doen om er een te maken. U kunt hem zo uit de vriezer in een voorverwarmde oven bakken op 200 graden voor 22 minuten.
Maar wat eet je dan bij een Engelse pie met Veluws wildvlees? Omdat een pie erg vullend kan zijn, kan een salade al voldoende zijn. Meer honger? Serveer je English pie met een soep, frietjes of groenten. Een English pie past ook goed bij een luxe borrelplank.
English pie of mince pie?
Mince pie (ook wel mincemeat of fruit mince pie genoemd) is zoet en gevuld met een mix van gehakte gedroogde vruchten, kruiden, niervet en soms gehakt. Deze mix wordt ‘mincemeat’ genoemd en uit traditie geserveerd tijdens Kerst in veel Engelstalige landen. Ook wel bekend als ‘christmaspie’. English pies worden juist gevuld met vlees, zoals lamsvlees
Om er nog een schepje bovenop te doen; Er zijn ook Sheperd’s pies en cottage pies. Deze taarten worden gevuld met (restjes) vlees afgedekt met aardappelpuree (van restjes aardappelen). Ook hiertussen zit een klein verschil. Kort gezegd is de Sheperd’s pie eigenlijk voor de “rijken” (lamsgehakt vulling) en de cottage pie voor de “armen'”(rundergehakt vulling). Ook deze pies zijn nog steeds een standaardgerecht in vele pubs.
Herkomst van het wild vlees
De English pie wordt gevuld met heerlijk, luxe vlees van hert en wild zwijn. Het vlees is een Nederlands natuurproduct afkomstig van wilde dieren die in vrijheid leven op de Veluwe.
De herten en wilde zwijnen scharrelen hier zelf hun kostje bijeen. Zo’n dieet bestaat voornamelijk uit mossen, paddestoelen, grassen, knoppen en jonge scheuten van bomen, bladeren en kruiden. Een gevarieerd menu en dat proef je terug in het vlees. Bekijk meer wild vlees producten.
Heerlijk! Willen dit met de kerst als voorgerecht gaan doen.
Keurig geleverd op de afgesproken tijd. Helemaal blij en ga dit zeker vaker bestellen. Leon
Deze heb ik al een paar x besteld, ja altijd lekker.
Heerlijk! Voor herhaling vatbaar!