Productcode 1339 Categorieën , Productsoort ,

Entrecote extra gerijpt (9 weken)

19,69

250 gr. Prijs per kilo 78,76
Gewaardeerd 5.00 op 5 gebaseerd op 3 klantbeoordelingen
(3 klantbeoordelingen)

Entrecote is een mager stuk vlees met een vetrandje dat extra veel smaak geeft. Dit stuk is extra lang gerijpt (9 weken) en gesneden uit de dunne lende van het rund. Dit is een ‘lui’ deel van de koe, waardoor het vlees lekkers mals is. Dat wordt smullen!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

  • Ruim 300 (h)eerlijke natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 2 werkdagen in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Entrecote (extra gerijpt)

Deze entrecote steak is een bijzondere. De entrecote is maar liefst 9 weken lang gerijpt. Dit is extra lang, want 3-4 weken is een meer reguliere duur. De langere rijping van het vlees maakt het steeds malser en zorgt voor een nóg vollere smaak.  Bovendien heeft deze steak een mooie vetmarmering. Ook verkrijgbaar zonder extra rijping. Kijk daarvoor bij onze entrecote grasgevoerd rund. Uiteraard is deze extra gerijpte ook van eigen, grasgevoerde runderen.

Meer over de dry-aged rijping

De entrecote wordt met zorg uit het achterste deel van de koe gesneden, uit de dunne lende. Omdat de dunne lende van de koe nauwelijks actief is geweest, heeft entrecote een malse structuur. Onze entrecote is fijn gemarmerd en heeft een stevig vetrandje voor extra veel smaak. Een echte favoriet onder de vleesliefhebbers!

Maar voordat de entrecotes gesneden worden, vindt die lange rijping plaats. Wij laten het vlees rijpen ‘in het been’ in een speciale rijping-kast. Deze omgeving voldoet aan een juiste temperatuur, luchtvochtigheid en luchtcirculatie. Tijdens de rijping wordt het vocht uit het vlees onttrokken. Het droogt uit en de buitenkant verkleurt naar zwart. Aan het einde van het proces wordt de zwarte korst weggesneden tot er prachtige stukken overblijven. Vervolgens worden deze stukken versneden en verpakt.

extra gerijpte entrecote steak bereiden

Steak van grasgevoerd natuurvlees

Bij Zorg & Natuur vertellen wij graag waar uw product vandaan komt. Door een entrecote steak te kopen van onze grasgevoerde natuurrunderen, bent u verzekerd van een kwalitatief stukje vlees. Het vlees is afkomstig van eigen kuddes. Onze Angus en Hooglander runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen in natuurgebieden. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.

Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! De runderen worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten. Lees meer over de herkomst van ons vlees.

Angus en Hooglander

Extra gerijpte entrecote bakken

Het bakken van dit bijzondere stuk vlees is niet moeilijk, maar vraagt wat extra aandachtspunten. Met onderstaande 7 tips zet u een heerlijke steak op tafel.

  1. Haal het vlees een uur voordat u gaat koken uit de koelkast en leg deze onbedekt op een bord. Zo kan het goed op kamertemperatuur komen.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier. Dit zal bijdragen aan de knapperigheid van de buitenkant.
  3. Marineer het stuk met olijfolie, zout (het liefst zeezout) en peper.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur laat de pan zo’n twee minuten warm worden.
  5. Gedroogd vlees dient rustig gegaard te worden. In het begin kunt u de steak aan beide kanten op hoog vuur bakken. Daarna op laag vuur braden tot het de juist gaarheid bereikt heeft.
  6. Even belangrijk is om het vlees NIET constant te draaien. Hierdoor wordt het namelijk onmogelijk de timing te berekenen.
  7. Ook belangrijk: druk niet op een biefstuk, omdat dit heerlijk vocht uitdrukt.

Dry aged entrecote bereiden

Vlees ontdooien voor gebruik

Om u de mogelijkheid te geven uw vleesbestelling in de vriezer te bewaren, worden onze vleesproducten diepgevroren geleverd. Voordat u het vlees kunt bereiden, zal dit dus ontdooit moeten worden. Dit kunt u het beste doen door het stuk tijdig in de koelkast neer te leggen. Bijvoorbeeld de avond of ochtend vóór de desbetreffende avond. Heeft u wat minder tijd? Leg uw vlees dan in een waterdichte zak in koud water. Dit neemt ongeveer 2 uren ontdooi-tijd in beslag.

_____

Benieuwd naar actueel nieuws en foto’s van onze zorgboerderij, winkel en dieren? Volg ons op Instagram of Facebook.

Gewicht 0,250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Natuurrund per 100 gr
Energie 691/165 kJ/kcal
Vetten 8,1 gram
waarvan verzadigde vetzuren 3,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 23,0 gram
Zout 0,054 gram

3 beoordelingen voor Entrecote extra gerijpt (9 weken)

5,0 Waardering
1-3 van 3 beoordelingen
  1. Heerlijk malse steak, perfect voor op de BBQ!

  2. Delicious, great maturation !

  3. Voortreffelijk net zoals al het ander!

Beoordeling toevoegen
Entrecote extra gerijpt (9 weken) Entrecote extra gerijpt (9 weken)
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven