Productcode 765 Categorieën , Productsoort

Entrecote

8,10

250 gr. Prijs per kilo 32,40
(27 klantbeoordelingen)

Entrecote is een mager stuk vlees met een vetrandje dat extra veel smaak geeft. De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende van het rund. Dit is een ‘lui’ deel van de koe, waardoor het vlees lekkers mals is.

Onze entrecote kunt u los kopen of als onderdeel van het grasgevoerde vleespakket of het landleven vleespakket.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Entrecote van biologische en grasgevoerde runderen

Een stuk fijn gemarmerd mager vlees met een stevig vetrandje voor extra veel smaak, gesneden van de dunne lende van een van onze grasgevoerde runderen.

Welk deel van de koe?

entrecote

Dit heerlijke vlees komt uit het achterste deel van de koe en is gesneden uit de dunne lende.  Het is een van de meest malse stukken vlees van ons assortiment, dit komt omdat de dunne lende van de koe ‘lui’ en nauwelijks actief is geweest. Dit zorgt voor de malse textuur.

 

Entrecote of ribeye?

Biefstuk, ribeye, entrecote, steak, wat is wat? Dit kan soms verwarrend zijn! Steak is een verzamelwoord voor een stuk rundvlees. Biefstuk is een stuk spiervlees. De entrecote is een bepaald soort biefstuk gesneden uit de dunne lende en heeft een vetrandje. De ribeye is ook een biefstuk, maar komt van het middendeel bij de ribben en is zonder vetrand.  

Hoe te bereiden?

  • Haal de entrecote een uur voordat je gaat koken uit de ijskast en leg deze onbedekt op een bord. Zo kan deze op kamertemperatuur komen.

    entrecote

  • Dep het vlees droog met keukenpapier. Dit zal bijdragen aan de knapperigheid van de buitenkant.
  • Marineer met olijfolie, zout (het liefst zeezout) en peper.
  • Verwarm de pan: op middelhoog vuur laat je de pan twee minuten warm worden.
  • Leg de entrecote in de hete pan. Door de hitte van de pan zal de buitenkant knapperig worden.
  • Ga je voor medium-rare? Bak ‘m dan 6 minuten en draai het stuk elke minuut om.

Bakken: drie variaties voor extra smaak

Bij elke keer dat u het vlees omdraait, smeert u de bovenkant in met knoflook. U kunt rauwe knoflook gebruiken of u kunt van te voren de knoflook even in de oven laten poffen. Hierdoor zal de knoflook zacht zijn en makkelijker te gebruiken voor het smeren. Een andere optie is insmeren met boter, dit geeft ook een heerlijke smaak. De zoete smaak van de boter zal in het vlees trekken Een wat creatievere optie is een takje tijm of rozemarijn aan je houten pollepel vastbinden met een touwtje en zo de kruiden over over de bovenkant vegen. Dit zal een meer houterige diepe smaak geven.

Recept met zelfgemaakte kruidenboter

  • Haal het vlees uit de ijskast, dep het vlees met keukenpapier en leg het onbedekt op een bord.entrecote recept ZorgNatuur Zo kan het op kamertemperatuur komen.
  • Wilt u uw eigen knoflookboter maker? Doe in een kom: 200 gram roomboter (op kamertemperatuur), twee teentjes knoflook (of 1 theelepel knoflookpoeder), peper, zout en een hand vol verse peterselie en een handvol bieslook.
  • Roer alles met elkaar zodat het een geheel wordt. Leg de kruidenboter niet in de ijskast, maar houd het op kamertemperatuur.
  • Marineer de entrecote met olijfolie, peper, zout en paprikapoeder. Als u piri-piri of sambal in huis heeft en u van pittig houdt, kunt u een klein beetje toevoegen aan de marinade.
  • Bak het vlees aan beide kanten 3 minuten. De laatste minuut legt u een klont kruidenboter op de bovenkant, deze zal smelten en de kruidenboter zal zich vermengen met het vlees.

Dit recept is lekker met gebakken of gekookte aardappels of vers stokbrood en gebakken champignons.

Op de bbq

Zorg dat de kolen van de barbecue goed warm zijn. Marineer met olijfolie, zeezout en peper. Wanneer de barbecue goed heet is, legt u het vlees op de barbecue en draait u ‘m pas om na ongeveer drie minuten, wanneer de buitenkant niet meer aan de barbecue plakt . Wacht nog eens drie minuten, haal de entrecote van de barbecue en stop deze 10 minuten in aluminiumfolie. Niet te strak, zo blijft de buitenkant lekker knapperig.

Extra smaakvolle touch er aan toevoegen? Leg een knoflook in de aluminiumfolie op de barbecue. Voor het serveren, kunt u het vlees insmeren met de gepofte knoflook.

Van welke koeien en waar grazen ze?

Onze runderen zijn Angus, Schotse Hooglanders en Limousin runderen en zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben een goblack-angus-opgroeien-in-kuddeverbanded leven in een sociale kudde buiten in natuurgebieden, veelal in Drenthe. Hier leven ze met genoeg ruimte en genoeg diversiteit aan eten. De runderen grazen vooral gras en kruiden, alles wild, puur en natuurlijk. Soms dient de boer wat extra eten toe, dit is altijd natuurlijk en biologisch. Ze krijgen nooit antibiotica of iets chemisch toegediend. Alle runderen zijn SKAL gecertificeerd, wat betekent dat het biologische runderen zijn.

Puur natuurvlees


Het heerlijke vlees van  Angus, Hooglander runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees is puur natuur: er worden nooit kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd. Het vlees is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.

Entrecote online bestellen

Als u vlees online bestelt, wordt het binnen twee werkdagen geleverd. Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke en meest duurzame manier uw pakket bezorgen.

Gewicht 0.250 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd natuurrund
Voedingswaarde
Natuurrund per 100 gr
Energie 691/165 kJ/kcal
Vetten 8,1 gram
waarvan verzadigde vetzuren 3,5 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3,4 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,2 gram
Koolhydraten 0,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 23,0 gram
Zout 0,054 gram

27 beoordelingen voor Entrecote

  1. Alexandra S. (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Topkwaliteit!

  2. jordie (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Moeten we nog proberen. Maar is erg mooi gemarmerd en een lekkere vetrand eraan

  3. Valentijn (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Vol van smaak, goed stuk vlees

  4. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Goed

  5. Anneke Förch (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

    Geweldig

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top