Entrecote van 100% natuurvlees
Wilt u entrecote kopen? Ga voor het vlees van onze gezonde runderen. Deze runderen zijn volledig grasgevoerd en opgegroeid in Nederlandse natuurgebieden. Na een vrij leven in sociale kuddes, wordt van tijd tot tijd een rund geslacht om een gezonde balans in de kudde te behouden.
De entrecote wordt met zorg uit het achterste deel van de koe gesneden, uit de dunne lende. Omdat de dunne lende van de koe nauwelijks actief is geweest, heeft entrecote een malse structuur. Onze entrecote is fijn gemarmerd en heeft een stevig vetrandje voor extra veel smaak. Een echte favoriet onder de vleesliefhebbers!
Biefstuk, ribeye, entrecote, steak… er zijn zoveel benamingen, maar wat is wat? Steak is een verzamelwoord voor een stuk rundvlees. Biefstuk is een stuk spiervlees. De entrecote is een weer een soort biefstuk dat gesneden wordt uit de dunne lende en heeft een vetrandje. De ribeye is ook een soort biefstuk, maar komt van het middendeel, bij de ribben, en is zonder vetrand.
Meer over grasgevoerd rundvlees
Onze kuddes bestaan uit Angus, Schotse Hooglanders en Limousin runderen. Ze hebben een goed leven in sociale kuddes in natuurgebieden, veelal in Drenthe. Hier leven ze met genoeg ruimte en genoeg diversiteit aan eten.
De runderen grazen vooral gras en kruiden. Alles wild, puur en natuurlijk. En dat kunt u proeven in ons heerlijke natuurvlees. Grasgevoerde dieren hebben hogere omega 3 en 6 vetzuren in het vlees dan graangevoerde runderen. Deze omega vetzuren hebben vele voordelen, zoals gezichtsvermogen, cholesterolgehalte en een betere werking van het hart. Bovendien wordt er geen antibiotica gebruikt en voegen wij geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen toe aan het vlees. Een entrecote bij Zorg & Natuur kopen, betekent dus dat u puur, grasgevoerd rundvlees koopt!
Entrecote bakken
Met onderstaande tips zet u een heerlijk maaltijd op tafel.
- Haal het vlees een uur voordat u gaat koken uit de koelkast en leg deze onbedekt op een bord. Zo kan het goed op kamertemperatuur komen.
- Dep het vlees droog met keukenpapier. Dit zal bijdragen aan de knapperigheid van de buitenkant.
- Marineer het stuk met olijfolie, zout (het liefst zeezout) en peper.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur laat de pan zo’n twee minuten warm worden.
- Leg het vlees in de hete pan. Door de hitte van de pan zal de buitenkant direct dichtschroeien en knapperig worden.
- Gaat u voor medium-rare? Bak het vlees dan 6 minuten en draai het stuk elke minuut om.
Entrecote kopen, gemakkelijk online
Als u vlees online bestelt, wordt het diepgevroren geleverd op het door u gekozen moment.
De levering gebeurt met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren vlees in speciaal ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke en meest duurzame manier uw pakket bezorgen.
Wij adviseren u een stuk vlees ruim de tijd te geven om te ontdooien. Het liefst in de koelkast. Zo blijft de kwaliteit en structuur van het vlees optimaal. Ontdooit vlees kunt u 2-4 dagen in de koelkast bewaren. Vries ontdooit vlees niet opnieuw in.
Topkwaliteit vlees
Uitstekende kwaliteit!
Perfect stuk vlees! Mijn absolute favoriet van de rund
superlekker
Super mals,zo hoort een entrecote te zijn