Productcode 1165 Categorie: Productsoort ,

Exmoor biefstuk

11,15

190 gr. Prijs per kilo 58,68
(22 klantbeoordelingen)

Exmoor biefstuk van de haas

Het vlees van deze haasbiefstuk van de wilde pony iets zoeter dan die van de ossenhaas en zit vol ijzer.  Naast dat dit vlees verrukkelijk mals is, is het ook gezond en ideaal als u aan moet sterken.

Waar komt de Exmoor biefstuk vandaan? Deze mooie steak is gesneden uit de lende. Dit is het meest malse deel van de wilde pony, omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Het is geen werkvlees en daarom heel zacht. Dit kwalitatieve, malse vlees heeft een fijne structuur en is prachtig gemarmerd.

Hoe voorkom je dat de biefstuk taai wordt bij het bereiden? 3 tips

 1. Dep de haasbiefstuk droog voordat hij de pan ingaat.
 2. Verwarm de pan voor, dan wordt het vlees lekker knapperig.
 3. Laat de Exmoor biefstuk even rusten nadat hij uit de pan komt.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Exmoor biefstuk van de haas

Exmoor biefstuk van de haas, is en mooie steak gesneden uit de lende. Dit is het meest malse deel van het rund, omdat er geen vet en bindweefsel in zit. Het is geen werkvlees en daarom heel zacht. Dit kwalitatieve, malse vlees heeft een fijne structuur en is prachtig gemarmerd.

Hoe voorkom je dat Exmoor biefstuk taai wordt tijdens het bakken?

Exmoor biefstuk van de haas gemarmerd vleesKent u dat? U heeft een duur stuk vlees gekocht en het ziet er lekker uit. Maar toch is het na het klaarmaken niet zo mals als dat u gedacht had. Hierbij 6 tips voor een geweldig lekkere retaurantwaardige  haasbiefstuk in een handomdraai.

 1. Haal de biefstuk een 1/2 uur van tevoren uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.
 2. Dep de exmoor biefstuk voor het bakken droog. Dit zorgt ervoor dat het vlees lekker bruin en knapperig wordt als je het gaat bakken.
 3. Zout trekt vocht uit de biefstuk. Bestrooi de biefstuk daarom pas tijdens het bakken met zout. Peper gebruik je het liefst vlak na het bakken om verbranding te voorkomen.
 4. Verwarm de pan 2 minuten voor en doe wat olie en een klontje roomboter in de pan. Laat die goed smelten tot hij goudbruin is. De olie zorgt voor de hoge temperatuur waardoor hij mooier dichtschroeit en de boter zorgt voor de rijke smaak.
 5. Zorg voor een juiste garing voor rood vlees is dichtschroeien voldoende, voor licht doorbakken 1,a 2 minuten per kant. en goed doorbakken 3 a 4 minuten per kant.
 6. Wikkel de biefstuk na het bakken losjes in aluminiumfolie, met een kleine opening voor de stoom. Laat hem nog 3-5 minuten rusten. Zo kunnen de sappen in het vlees zich goed verspreiden en voila, serveer de lekkerste biefstuk die u ooit heeft gegeten.

Exmoor biefstuk van de haas bakken

Het voortbestaan van een Oerras

Onze Exmoor pony’s grazen tussen de runderen het hele jaar rond in een Natuurreservaat Fochteloërveen in Friesland, Omdat ze meer en ook andere dingen eten* dan runderen zet Zorg & Natuur ze in bij begrazing van het landschap en houdt daarbij tegelijkertijd het ras in stand. Het is eerlijk Nederlands vlees met herkomstgarantie.

Een win/win situatie

*Het gedrag van onze grote grazers pakt gunstig uit voor de Exmoorpony’s. De Angus runderen scheppen omstandigheden die de pony’s juist nodig hebben. Zo wordt zowel het hoge als het lage gras gegeten en dat geeft ook weer de specifieke smaak en de marmering aan het vlees.

Waar komt de Exmoor vandaan?

Dit zelfredzame ras heeft een link met het oorspronkelijke Europese wilde paard. De Exmoor komt oorspronkelijk uit de gelijknamige Engelse streek Exmoor waar hij al eeuwen een semiwild bestaan leidt. Hier komt hij voor op heuvelachtige heidelandschappen. De Exmoor is dan ook goed in staat om op een schraal dieet te overleven.

Exmoor pony Zorg & Natuur Friesland

De laatst levende oerpony

Het is de laatst levende oerpony, door er mee te fokken, en dus ook te eten, helpt Zorg & Natuur dit ras in stand houden. De Exmoor is uitgezet in Veenhuizen in het Natuurgebied aan de Bieuwweg waar ze in alle rust kunnen opgroeien samen met soortgenoten en Angus runderen die ook in dat gebied rondlopen. Net als in het verleden leven zo oerrunderen en wilde pony’s naast elkaar!

3 redenen om voor Exmoor Natuurvlees te kiezen

 1. Onze Exmoor paarden groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
 2. De Exmoor pony’s groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen.
 3. Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Dit oorspronkelijk Engelse ras blijft nu in stand en de Exmoor pony’s groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

*Rijping van het vlees

Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen. Wanneer wij het hebben over het rijpen van vlees, dan bedoelen wij eigenlijk dat ons vlees de tijd krijgt. Tijd om malser te worden en beter op smaak te komen.
In plaats van het vlees direct te versnijden en te verpakken, laten wij het in het been eerst een aantal weken ‘in de wind’ hangen. Dat doen we natuurlijk niet buiten ergens onder een afdakje. Dat gebeurd in speciale koelcellen met luchtcirculatie, bij een gecontroleerde luchtvochtigheid en temperatuur (tussen 0°C en 1°C).daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor je in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat je vlees taai wordt.

Gewicht 0,190 kg
Ingrediënten 100% paardenvlees
Voedingswaarde
Paardenvlees rauw Per 100 gr
Energie 174 kcal
Vetten 6 gram
Waarvan verzadigde vetzuren 1,9 gram
Waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,1 gram
Waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,4 gram
Koolhydraten 0 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vezels 0 gram
Eiwitten 28 gram
Zout 0,055 gram

22 beoordelingen voor Exmoor biefstuk

4,9 Waardering
1-5 van 22 beoordelingen
 1. eerlijk mals en natuur ligt op je bord

 2. Lekkerste biefstuk wat ik gehad heb

 3. Lekkerste vlees ooit. Zo mals…

Beoordeling toevoegen
Exmoor biefstuk Exmoor biefstuk
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven