Productcode 1157 Categories , Productsoort ,

Exmoor rookworst

5,98

220 gr. Prijs per kilo 27,18
(13 klantbeoordelingen)

De Exmoor paardenrookworst in varkensdarm is een ambachtelijk gemaakte rookworst.

Sappige ambachtelijke Exmoor rookworst, koud gerookt op een mengsel van beuken- en eikenhoutsnippers. Exmoor rookworst is iets zoeter dan rund en het zit vol ijzer, ideaal voor als je aan wil sterken of bij ijzertekort. Het bevat minder vet dan reguliere rookworst en is donkerder van kleur.

Inhoud: ca. 220 gram
1 rookworst per verpakking

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:

 • Ruim 200 (h)eerlijke natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Paarden rookworst

Sappige ambachtelijke Exmoor rookworst, koud gerookt op een mengsel van beuken- en eikenhoutsnippers. Paarden rookworst is iets zoet van smaak en het zit vol ijzer, ideaal voor als je aan wil sterken of bij ijzertekort. Het bevat minder vet dan reguliere rookworst en is donkerder van kleur.

Waarin verschilt onze ambachtelijke worst met een reguliere supermarkt worst?

Onze Exmoor kookworst is steviger dan u gewend bent van een reguliere (supermarkt)worst. Wij gebruiken namelijk geen chemische weekmakers zoals citraat of een collageen darm. Onze kookworst wordt gemaakt van puur vlees en hij is door onze vaardige slager gestopt in een natuurdarm van varken.

Zit er nitriet in de Exmoor rookworst

Nitriet (sodium nitraat) is een ingrediënt dat de worst mooi roze kleurt en wordt door bijna alle fabrikanten gebruikt om commerciële redenen. Het is een veel besproken onderwerp en veel mensen willen dit e-nummer niet meer gebruiken. Gelukkig is onze Exmoor rookworst nitrietvrij. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke kruiden en zeezout.

Deze worst is niet alleen lekker bij de aardappelpuree met ui, maar ook op de BBQ!

Exmoor rookworst met ui en aardappelpuree

Paardenvlees van natuurgrazers

Onze Exmoor pony’s grazen tussen de runderen het hele jaar rond in een Natuurreservaat Fochteloërveen in Friesland, Omdat ze meer en ook andere dingen eten dan runderen zet Zorg & Natuur ze in bij begrazing van het landschap en houdt daarbij tegelijkertijd het ras in stand. Het is eerlijk Nederlands vlees met herkomstgarantie. Het gedrag van onze grote grazers pakt gunstig uit voor de Exmoorpony’s. De Angus runderen scheppen omstandigheden die de pony’s juist nodig hebben. Zo wordt zowel het hoge als het lage gras gegeten en dat geeft ook weer de specifieke smaak en de marmering aan het vlees.

Europees wild paardenras

Dit zelfredzame ras heeft een link met het oorspronkelijke Europese wilde paard. De Exmoor komt oorspronkelijk uit de gelijknamige Engelse streek Exmoor waar hij al eeuwen een semiwild bestaan leidt. Hier komt hij voor op heuvelachtige heidelandschappen. De Exmoor is dan ook goed in staat om op een schraal dieet te overleven. Het is de laatst levende oerpony, door er mee te fokken, en dus ook te eten, helpt Zorg & Natuur dit ras in stand houden. De Exmoor is uitgezet in Veenhuizen in het Natuurgebied aan de Bieuwweg waar ze in alle rust kunnen opgroeien samen met soortgenoten en Angus runderen die ook in dat gebied rondlopen. Net als in het verleden leven zo oerrunderen en wilde pony’s naast elkaar!

Waarom paardenvlees van Exmoor?

Ons paardenvlees van Exmoor paarden is een bijzonder stuk vlees.

 • De dieren leven in natuurgebieden samen met onze runderen
 • De pony’s grazen het hele jaar door buiten
 • De dieren leven in sociale kuddes
 • Antibiotica vrij
 • De inzet van Exmoor als begrazers houdt het ras in stand

Paardenvlees online bestellen

Hoewel paardenvlees tegenwoordig steeds minder wordt gegeten is het een gezond en voedzaam stuk vlees. Zeker wanneer u kiest voor het paardenvlees van onze natuurgrazers. De Exmoor paarden worden niet bijgemest en krijgen geen antibiotica of andere medicijnen. De dieren hebben een heerlijk leven in de natuur. Het gezonde paardenvlees koopt u eenvoudig online. Wij verzenden alle bestellingen met diepvriestransport bevroren aan huis. Bent u benieuwd naar al onze producten van paardenvlees?

Onze producten worden diepgevroren geleverd en bij u thuis bezorgd tot aan de voordeur met diepvriestransport. Al onze producten betreffen natuurproducten die op ambachtelijke wijze worden gemaakt, ook de paardenrookworst. Hierdoor kan kleur, vetgehalte en smaak per keer iets verschillen. 

Gewicht 0,220 kg
Ingrediënten Paardenvlees, zout, peper, foelie, nootmuskaat, gember, varkensdarm
Voedingswaarde
Paardenvlees gekookt per 100 gr
Energie 995/240 kJ/kcal
Vetten 20 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
Koolhydraten 2,0 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 13,0 gram
Zout 0,933 gram

13 beoordelingen voor Exmoor rookworst

4,7 Waardering
1-5 van 13 beoordelingen
 1. Njammie super lekker

Beoordeling toevoegen
Exmoor rookworst Exmoor rookworst
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven