Productcode 1157 Categorieën , Productsoort ,

Exmoor rookworst

5,98

220 gr. Prijs per kilo 27,18
(4 klantbeoordelingen)

Exmoor rookworst, ambachtelijk koud gerookt, zonder nitriet, gluten, antioxidanten
Gewicht: 220 gram,

Sappige ambachtelijke Exmoor rookworst, koud gerookt op een mengsel van beuken- en eikenhoutsnippers. Exmoor rookworst is iets zoeter dan rund en het zit vol ijzer, ideaal voor als je aan wil sterken of bij ijzertekort. Het bevat minder vet dan reguliere rookworst en is donkerder van kleur.

Zit er nitriet in de Exmoor rookworst, en wat is nitriet? Nitriet (sodium nitraat) is een ingrediënt dat de worst mooi roze kleurt en wordt door bijna alle fabrikanten gebruikt om commerciële redenen. Het is een veel besproken onderwerp en veel mensen willen dit e-nummer niet meer gebruiken. Gelukkig is onze Exmoor rookworst nietrietvrij. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke kruiden en zeezout.

Bereidingstip: Deze worst is niet alleen lekker bij de aardappelpuree met ui, maar ook op de BBQ!

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
 • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
 • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
 • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
 • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Exmoor rookworst

Exmoor rookworst met ui en aardappelpureezonder nitriet, gluten, antioxidanten

Sappige ambachtelijke Exmoor rookworst, koud gerookt op een mengsel van beuken- en eikenhoutsnippers. Exmoor rookworst is iets zoeter dan rund en het zit vol ijzer, ideaal voor als je aan wil sterken of bij ijzertekort. Het bevat minder vet dan reguliere rookworst en is donkerder van kleur.

Waarin verschilt onze ambachtelijke worst met een reguliere supermarkt worst?

Onze Exmoor kookworst is steviger dan u gewend bent van een reguliere (supermarkt)worst. Wij gebruiken namelijk geen chemische weekmakers zoals citraat of collageen darm. Onze kookworst wordt gemaakt van puur vlees en hij is door onze vaardige slager gestopt in een natuurdarm.

Zit er nitriet in de Exmoor rookworst, en wat is nitriet?

Nitriet (sodium nitraat) is een ingrediënt dat de worst mooi roze kleurt en wordt door bijna alle fabrikanten gebruikt om commerciële redenen. Het is een veel besproken onderwerp en veel mensen willen dit e-nummer niet meer gebruiken. Gelukkig is onze Exmoor rookworst nietrietvrij. Wij gebruiken uitsluitend natuurlijke kruiden en zeezout.

Deze worst is niet alleen lekker bij de aardappelpuree met ui, maar ook op de BBQ!

Nog meer trek gekregen in worstjes? Wij hebben een speciale pagina gemaakt met alle worstjes uit ons assortiment, bekijk hem hier

Het voortbestaan van een Oerras

Onze Exmoor pony’s grazen tussen de runderen het hele jaar rond in een Natuurreservaat Fochteloërveen in Friesland, Omdat ze meer en ook andere dingen eten* dan runderen zet Zorg & Natuur ze in bij begrazing van het landschap en houdt daarbij tegelijkertijd het ras in stand. Het is eerlijk Nederlands vlees met herkomstgarantie.

Een win/win situatie

*Het gedrag van onze grote grazers pakt gunstig uit voor de Exmoorpony’s. De Angus runderen scheppen omstandigheden die de pony’s juist nodig hebben. Zo wordt zowel het hoge als het lage gras gegeten en dat geeft ook weer de specifieke smaak en de marmering aan het vlees.

Waar komt de Exmoor vandaan?

Dit zelfredzame ras heeft een link met het oorspronkelijke Europese wilde paard. De Exmoor komt oorspronkelijk uit de gelijknamige Engelse streek Exmoor waar hij al eeuwen een semiwild bestaan leidt. Hier komt hij voor op heuvelachtige heidelandschappen. De Exmoor is dan ook goed in staat om op een schraal dieet te overleven.

De laatst levende oerpony

Het is de laatst levende oerpony, door er mee te fokken, en dus ook te eten, helpt Zorg & Natuur dit ras in stand houden. De Exmoor is uitgezet in Veenhuizen in het Natuurgebied aan de Bieuwweg waar ze in alle rust kunnen opgroeien samen met soortgenoten en Angus runderen die ook in dat gebied rondlopen. Net als in het verleden leven zo oerrunderen en wilde pony’s naast elkaar!

3 redenen om voor Exmoor Natuurvlees te kiezen

 1. Onze Exmoor paarden groeien op in Natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
 2. De Exmoor pony’s groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen.
 3. Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Daarmee onderscheiden wij ons van andere aanbieders. Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Dit oorspronkelijk Engelse ras blijft nu in stand en de Exmoor pony’s groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland!

Uw online slager

Uw vlees en vleespakketten wordt thuisbezorgd met de speciale Foodservice van PostNL, waarbij het diepgevroren* vlees in speciale door TNO ontwikkelde koelboxen met vrieselementen gegarandeerd op temperatuur wordt gehouden. Hiermee kunnen we op de best mogelijke manier, met de minste milieu-impact, uw pakket bezorgen.

*Ons natuurvlees wordt conform de strengste normen versneden en verpakt in dieptrek (met vacumeer machine) en razendsnel ingevroren door een EEG gecertificeerd bedrijf. Het vlees behoudt dankzij deze techniek haar kwaliteit en is lang houdbaar.

Gewicht 0,220 kg
Ingrediënten Paardenvlees, zout, peper, foelie, nootmuskaat, gember, darm
Voedingswaarde
Paardenvlees gekookt per 100 gr
Energie 995/240 kJ/kcal
Vetten 20 gram
waarvan verzadigde vetzuren 7,9 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8,8 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,9 gram
Koolhydraten 2,0 gram
waarvan suikers 0,2 gram
Vezels 0,0 gram
Eiwitten 13,0 gram
Zout 0,933 gram

4 beoordelingen voor Exmoor rookworst

 1. Top!

 2. heerlijke worst

 3. Te zout

 4. Heel lekker.

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

 • Regelmatig nieuwe producten
 • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
 • Seizoensacties en promoties
 • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140
Scroll naar boven