Productcode 775 Categorieën ,

Flat iron steak, sukade biefstuk

7,15

150 gr. Prijs per kilo 47,67
(9 klantbeoordelingen)

Flat iron steak is een malse biefstuk die overblijft nadat de slager alle vliezen en pezen heeft weggesneden van sukade. Het wordt ook wel butlers steak genoemd en is afkomstig van onze grasgevoerde Black Angus, Hooglander en Limousin runderen.

Met zijn volle en robuuste smaak en fijne marmering, is flat iron steak heel geschikt voor op de bbq. Het stuk zit ook in ons Smokey BBQ pakket.

Beschikbaarheid: Op voorraad

De voordelen van Zorg & Natuur:
  • Ruim 200 biologische en natuurvlees producten
  • Alles uit voorraad, binnen 1 werkdag in huis
  • Duurzaam verpakt en diepgevroren bezorgd
  • Uw bestelling zelf samenstellen of met pakketkorting

Sukade biefstuk

Flat iron steak is eigenlijk sukade, maar dan juist zonder vliezen en pezen. De slager heeft hem als steak gesneden door de sukade overdwars, langs de dikke pees in het midden, te splitsen.

Er blijft een heerlijk mals, plat stuk vlees over dat met een beetje fantasie wel lijkt op de onderkant van een strijkijzer. Vandaar, flat iron steak.

Flat iron steak van grasgevoerde runderen

Flat iron steak (of dus de sukade) is afkomstig uit de schouder van het rund. En deze sukade is weer afkomstig van onze Black Angus, Limousin en Schotse Hooglander runderen.

Onze runderen zijn volledig grasgevoerd. Ze grazen namelijk zelf hun kruidenrijke dieet bij elkaar in Nederlandse natuurgebieden. Hier groeien ze in alle vrijheid op en leven ze in sociale kuddes met verschillende samenstellingen tussen zoogkoeien, kalveren en stieren. Net zoals in het wild.

Onze runderen zijn biologisch gecertificeerd en zijn nooit in aanraking geweest met antibiotica, hormonen of andere nonsens. Puur natuurvlees met een niet te vergelijken smaak! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees

Bereiding flat iron steak

Sukade vlees met zeen is geschikt om te stoven. De zeen is het peesje dat midden door het vlees loopt. Deze zorgt bij stoven voor een rijke smaak.

Om sukade als biefstuk te kunnen bakken, moet de sukade gesplitst worden. Zo krijg je een malse flat iron steak welke zich goed leent om te marineren. Door de biefstuk indirect op wat lagere temperatuur te grillen, wordt de binnenkant goed verwarmd zonder dat de buitenkant verkoolt.

Flat iron steak, een recept van Zorg Natuur

 

Barbecue tips:

  • Haal de flat iron steak circa 1 uur voor bereiding uit de koeling en leg het op een bord op het aanrecht. De steak kan zo even op kamertemperatuur komen.
  • Steek uw barbecue op tijd aan. Ga voor een directe hitte met een temperatuur tussen de 220-240 graden.
  • Maak het barbecuerooster schoon met een borstel en doe vervolgens wat olie op keukenpapier en smeer het rooster in. Dat belooft straks mooie, bruine grillmarks.
  • Snijd eventueel loshangende stukjes vlees van de steak weg en bestrooi het vlees met zout.
  • Leg de steak recht boven de kolen op de barbecue. Eventueel kunt u de deksel er even op doen.
  • Na 3 minuten kan het vlees gedraaid worden. Als het nog een beetje plakt, wacht dan nog heel even.
  • Grill hierna de andere zijde circa 2-3 minuten.
  • Heeft u een vleesthermometer? Ga voor een kerntemperatuur van 50-52 graden.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat het losjes afgedekt met aluminiumfolie (op een warm bord) nog even rusten.
  • Snijd de flat iron steak in dunne plakjes op de draad en bestrooi het vlees met zout en peper.

Flat iron steak op de BBQ

Flat iron steak kopen

Een kwalitatieve flat iron steak van natuurvlees koopt u gewoon online. Wij bezorgen uw vlees met een speciale foodservice diepgevroren bij u thuis. Om de celstructuur en kwaliteit van ons vlees optimaal te houden, wordt het vlees namelijk direct na het verpakken ingevroren.

Alvorens heeft het vlees 3 weken de tijd gehad om te rijpen. Dit komt ten goede van de malsheid en smaak.

Ontdooi methodes

Koelkast: Haal de flat iron steak tijdig uit de vriezer en leg deze op een bord in de koelkast. Doet u dit bijvoorbeeld de avond of vroege ochtend van te voren. Eerder kan ook, u kunt het vlees 2-3 dagen gekoeld bewaren.

Water: Plaats de verpakking in een waterdichte zak en leg deze in koud water. Binnen 1-3 uur zal het vlees ontdooit zijn. Een directe bereiding is aan te raden.

Magnetron: Prik gaatjes in de verpakking en stel de magnetron in op het juiste gewicht. De magnetron zal het vlees om sommige delen al verwarmen. Bereid de flat iron steak hierna direct.

Gewicht 0.150 kg
Ingrediënten 100% grasgevoerd rundvlees
Voedingswaarde
Runderbiefstuk rauw per 100 gr
Energie 455/108 kJ/kcal
Vetten 1,8 gram
waarvan verzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,7 gram
waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,1 gram
Koolhydraten 0 gram
waarvan suikers 0 gram
Vezels 1,8 gram
Eiwitten 22,9 gram
Zout 0,005 gram

9 beoordelingen voor Flat iron steak, sukade biefstuk

  1. Anne-Marie (geverifieerde eigenaar)

    Op de BBQ, meer dan lekker

  2. Frans Adriaanse (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk voor op de bbq!

  3. Anneke (geverifieerde eigenaar)

    Super

  4. janet (geverifieerde eigenaar)

    good quality but would like bigger portions

  5. Florijn Klein (geverifieerde eigenaar)

    Dit is echt één van de betere steaks voor op de bbq!
    Boterzacht, vol van smaak en zoals al het vlees van Dirk, zonder de nare “niet happy antibiotica-koe” smaak en textuur. Wij eten niet veel vlees, maar als we het doen, dan alleen van Zorg&Natuur. Een fantastisch initiatief wat wij graag steunen en hopen dat je nog lang verder mag doen! Dank, ook namens de dieren 🙂

Een beoordeling toevoegen

Annuleer

Andere suggesties…

Altijd wat nieuws bij Zorg & Natuur

  • Regelmatig nieuwe producten
  • Leuke aanbiedingen voor onze klanten
  • Seizoensacties en promoties
  • Activiteiten op de zorgboerderij
Vof-Zorg-&-Natuur-logo-140

Op de hoogte blijven? Meld u aan!

*Onze nieuwsbrief verschijnt enkele keren per jaar. U kunt zich op elk moment afmelden.

Scroll naar top