Gerookte ganzenborst
Op ambachtelijke wijze, in eigen vet, gerookt op hickory-hout (notenhout)
In Frankrijk zijn ze dol op ‘magret d’oie’, maar in Nederland is ganzenvlees vrij onbekend. Veel meer dan ganzenlever komt hier niet op tafel. Dat is opmerkelijk, want er leven enorm veel wilde ganzen in Nederland. In een aantal regio’s zijn ze daar helemaal niet blij mee.
De ganzen bezorgen sommige boeren veel overlast en voor de veiligheid van de luchtvaart vormen ze een ernstige bedreiging. Met name rondom Schiphol worden de dieren dan ook actief bejaagd. Er worden jaarlijks zomaar 200.000 wilde ganzen afgeschoten.
Tot voor kort werd daar eigenlijk niet veel mee gedaan. Zonde! Want het vlees van deze wilde dieren is prachtig van kwaliteit en smaak.
Dankzij een aantal pioniers die zichzelf ‘De keuken Van Het Ongewenste Dier’ noemen, gaat het vlees van deze wilde ganzen voortaan niet meer verloren. Er worden tegenwoordig kroketten van gemaakt, soepjes, en…. gerookte ganzenborst filet! Bekijk meer wild producten.
Ganzenborst zonder toevoegingen van verdere kleur – en geurstoffen
Deze ganzenborst van Schipholgans is nu ook via onze webshop verkrijgbaar. Prachtig gerookt in eigen vet en rook van hickory-hout, met alleen wat rozemarijn voor een extra smaakaccent. Een verrukkelijke, maar ook spannende delicatesse, er kan namelijk een korrel hagel in zitten.
Absolute topper, zo groot dat je er makkelijk een voorgerecht met vieren kan eten,
Zálig. Voor een volgende keer weer bestellen.
Heerlijk voorgerecht mee gemaakt, iedereen vond het heel lekker.
Superlekker als voorgerecht met b.v. cranberrysaus.