Gebraden gehaktballen
Twee stuks half om half gehaktballen van rund- en varkensgehakt. Kant en klare ballen met een heerlijke volle vleessmaak. Het gehakt wordt gemaakt uit verschillende delen van het rund. Dit zorgt voor een lekkere vet/vleesverhouding.
De gehaktballen zijn natuurlijk gekruid en vrij van onnodige toevoegingen zoals e-nummers en kleurstofjes. Slechts nog aangemaakt met broodkruim, zoals grootmoeder ze ook maakte. Laat ze 2-3 uren zachtjes borrelen in wat jus, dan worden ze lekker zacht.
Waar komen de gebraden gehaktballen vandaan?
Het heerlijke vlees van Angus, Hooglander en Limousin runderen wordt wereldwijd geroemd vanwege de smaak. Het vlees van onze dieren is qua dooradering minder vet dan het vlees van met krachtvoer gemeste soortgenoten. Maar het is zeker zo lekker, dankzij het gevarieerde voedsel dat ze zelf bijeen grazen in de Nederlandse natuurgebieden. Bovendien heeft het vlees een lager cholesterol gehalte dan andere soorten rundvlees.
Geroemd vanwege de smaak
Onze Black Angus, ook wel bekend als de Aberdeen Angus, en de Schotse Hooglanders zijn een zelfredzaam ras. Ze hebben natuurlijke geboortes dankzij het kleine formaat van de kalfjes (dus geen keizersneden zoals bij vleeskoeien) bovendien zijn ze in staat om schaarste en wisselende weersomstandigheden moeiteloos het hoofd te bieden. Dat moet ook wel, want ze leven het hele jaar door gewoon buiten. In natuurlijke sociale kuddes, zoals het hoort.
Wist u dit over ons grasgevoerd Natuurvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen hun eigen voedsel bijeen in Nederlandse natuurgebieden. Ze worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Met zoveel dieren in je bezit ontkom je er niet aan om af en toe een dier te moeten slachten. Daarmee garandeer je ook voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes. Hierin onderscheiden wij ons van andere aanbieders.
- Wij laten het vlees na de slacht ten minste 3 weken rijpen waardoor het vlees extra mals wordt. daarna verpakken wij het vlees vacuüm en vriezen het daarna direct voor u in. Zo blijft de celstructuur van het vlees intact, en dat voorkomt dat het vlees taai wordt.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Benieuwd naar meer nieuws en foto’s van onze zorgboerderij, winkel en dieren? Volg ons op Instagram of Facebook!
Bijzonder verrast door deze gehaktballen! Goed op smaak.
Hier word ik blij van.
Smaken heerlijk alsof het zelf gemaakt is. Werkelijk top kwaliteit
Zagen er ingevroren wat droog uit. Na opwarmen waren ze heerlijk sappig, en smakelijk
Heerlijk