Gebraden soepballetjes, kant en klaar
Zijn uw balletjes ook altijd als eerste uit de soep verdwenen? Wij weten nog goed hoe wij als kind altijd eerst de balletjes uit de soep aten. Extra fijn om ze dus achter de hand te hebben als u snel een heerlijke en gezonde soep wil maken met handgemaakte balletjes.
Hoe voorkom je droge gehaktballetjes in de soep? Heel simpel, gebruik onze kant-en-klare gebraden gehaktballetjes!
Het half om half rund- en varkensgehakt maakt deze balletjes extra sappig. Deze soepballetjes hebben een heerlijke volle vleessmaak door de perfect vlees- vetverhouding.
De herkomst van ons vlees
Deze soepballetjes zijn gemaakt van het heerlijke vlees van onze eigen Black Angus en Limousin runderen én het scharrelvlees van de Veluwse Landvarkens van onze vijfsterren varkensboer.
Wist u dit over ons grasgevoerd rundvlees?
- Onze Angus, Hooglander en Limousin runderen groeien op in sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Je hebt kuddes van zoogkoeien en kalfjes geleid door een dominante stier en, net als in het wild, zijn er kuddes die alleen uit stieren bestaan.
- Onze runderen grazen in Nederlandse natuurgebieden, worden niet bijgemest en hebben nooit antibiotica gehad. Het is puur vlees zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, additieven (E-nummers), gluten of gistextracten.
- Dankzij de begrazingsactiviteiten is het vlees met recht ‘Natuurvlees’. Onze dieren groeien in alle rust op in natuurlijke kuddes, gewoon in Nederland! Lees hier meer over de herkomst van ons vlees.
Vlees van het Veluws landvarken
- Wij werken samen met een vijfsterren varkensboer die zijn varkens een zo natuurlijk mogelijk leven biedt. Een zo natuurlijk mogelijk leven houdt in dat de varkens onbeperkt de mogelijkheid hebben om buiten in de grond te wroeten, in de wei kunnen luieren en in de modder mogen rollen.
- Dankzij een overvloed aan vermaak hoeven deze scharrelvarkens zich nooit te vervelen. Hun grappige krulstaart kunnen ze daarom gewoon behouden. Ze hebben sowieso maar zelden kwaaltjes omdat ze dankzij veel speelruimte en buitenlucht een sterke natuurlijke weerstand opbouwen.
- Wij weten zeker dat we met het scharrelvlees van het Veluws Landvarken een eerlijk en gezond stuk varkensvlees kunnen aanbieden. Ook de smaak en malsheid van het vlees is uitzonderlijk goed, mede dankzij intramusculair vet dat zo typerend is voor het Veluws landvarken. Dat de dieren altijd volop in beweging zijn en geen stress ervaren draagt daar natuurlijk ook voor een belangrijk deel aan bij.
Toch zelf soepballetjes maken?
Gebruik dan ons heerlijke rundergehakt en varkensgehakt.
- Maak het half om half gehakt aan met een beetje broodkruim of paneermeel en een eitje naar smaak.
- Rol er kleine balletjes van.
- Smelt een klein klontje boter met wat olie in de koekenpan, en fruit een klein uitje glazig.
- Doe de balletjes erbij en braad ze rondom lekker aan, zodat ze knapperig en bruin worden.
- Voeg ze toe aan de soep en laat ze nog even meekoken. Hou ze wat langer in de pan als je soep niet meer mag koken.
- Opdienen maar; Zo krijgt je soep een extra bite.
Handig om te hebben en lekker van smaak.
Maakt de soep extra lekker
Te lekker. Nog nooit zulke lekkere balletjes in de soep gehad. Wel zelf zout bij doen, indien gewenst.
Heerlijk mals. Goede kwaliteit